Trumpin oikeusministeriksi ehdolla naistuomari, joka hylkäsi ex-presidentin syytteet: "Hullua"

Donald Trumpin syytteet hylännyt floridalaistuomari Aileen Cannon on ehdolla oikeusministeriksi, jos Trump tulee uudelleenvalituksi presidentiksi. Tapauksesta uutisoi muun muassa Newsweek. Entinen Watergate-syyttäjä pitää päätöstä hulluna.

ABC News uutisoi, että Cannonin nimi on noussut heidän haltuunsa saamalle listalle, johon on kirjattu Trumpin ehdokkaita oikeusministeriöön, liittovaltion poliisiin (FBI) sekä maan syyttäjänvirastoihin.

Heinäkuussa Cannon hylkäsi Trumpia vastaan nostetut syytteet turvallisuusluokiteltujen asiakirjojen säilyttämisestä Trumpin presidenttikauden jälkeen tämän kartanossa.

Cannon perusteli ratkaisua sillä, että tapa, millä oikeusministeriön erikoissyyttäjä JackSmithnimitettiin, oli väärä. Cannonin mukaan Smithin nimitys loukkaa Yhdysvaltain perustuslain nimityslauseketta. Trumpin sanottiin säilöneen presidenttikautensa jälkeen noin 11 000 asiakirjaa Floridassa sijaitsevaan Mar-a-Lagon kartanoonsa. Turvaluokiteltujen asiakirjojen joukossa väitettiin olevan Yhdysvaltain puolustusministeriön ja Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n asiakirjoja.

Cannonin ehdokkuus kuohutti Yhdysvalloissa. Politiikan asiantuntija Lindy Lin mukaan kyseessä on esimerkkitapaus siitä, että "jos sinä teet palveluksen minulle, minä teen palveluksen sinulle".

– Tuomari Cannon viivytti Trumpin oikeudenkäyntiä vaalien yli ja suojeli häntä joka vaiheessa. Hän hyökkäsi Jack Smithin kimppuun ja tahri hänen roolinsa perustuslain vastaiseksi, Li tulitti viestipalvelu X:ssä. 

Häntä säesti Watergate-skandaalista tutuksi tullut syyttäjä Jill Wine-Banks, jonka viesti Cannonin ehdokkuudesta oli ytimekkäämpi.

– Hullua.

Trump nimitti Cannonin tuomariksi presidenttikaudellaan.

Lue myös:

    Uusimmat