Tuhannet jonottivat kodintekniikkaa Espoossa – "Sitkein sissi" saapui 40 tuntia etukäteen napapiirivarusteissa

Espoon Suomenojaan avautui tänään uusi Power-kodintekniikkaliike. Ensimmäinen jonottaja oli todellinen "sitkeä sissi". Hän saapui liikkeen edustalle jo tiistai-iltana, noin 40 tuntia ennen ovien aukeamista.

Keskiviikkona aamulla paikalle saapui leirivarusteineen noin 12 henkilöä lisää odottamaan liikkeen aukeamista. Tänään ennen ovien avaamista jonossa olikin jo kolmisen tuhatta asiakasta, kertoo Powerin myymäläpäällikkö Ari Pehkonen MTV Uutisille.

– Tällainen konkari kuin minäkin tällä alalla, niin ensimmäistä kertaa jonottaja tuli 40 tuntia aiemmin jonottamaan. Hän tuli paikalle napapiirivarusteissa. Seuraavana aamuna lämmiteltiin kaveria kuumilla juomilla, että hän pysyi hengissä.

"Yön jonottaneilla oli hirveä keli"

Pehkonen kertoo jännittäneensä ennen avajaisia, että tuleeko asiakkaita paikalle. Jännitys on osoittautunut turhaksi, sillä nyt myymälässä odotetaan ensimmäisen päivän kävijäsaldoksi jopa kymmentätuhatta henkilöä.

Pehkonen toteaa, että yön tai öiden yli odottaneilla asiakkailla oli hirveä keli.

– Aiempi yö (tiistain ja keskiviikon välinen) oli viileä ensimmäisellä jonottajalla. Ulkona oli vain 4-5 astetta lämpöä. Viime yönä taas satoi kaatamalla. Sitkeitä he kyllä olivat ja hämmästyttävästi tulivat myymälään hymyilevinä, Pehkonen kertoo.

Pehkonen kertoo, että ensimmäinen jonottaja vietti lopulta pari tuntia myymälässä ja poistui parin-kolmen täyden ostoskärryllisen kanssa.

Aamupäivällä kello 11 aikaan liikkeeseen oli edelleen noin 2 000 asiakkaan jono. Kassajonoissa aikaa kuluu jopa puolisen tuntia. Pehkosen mukaan ostosrumba on sujunut kuitenkin hyvässä järjestyksessä.

Mutta mikä oikein on houkutellut tuhatmäärin ihmisiä liikkeelle syysmyrskyäkin uhmaten?

– Elektroniikka tai niiden tarjoushinnat ovat puraisseet kiitettävästi, Pehkonen pohtii.

Pehkonen kertoo, että ensimmäisille asiakkaille oli tarjolla ilmaisia tuotteita, kuten matkapuhelimia ja smoothiekoneita

– Nyt on suurin jännitys kaikonnut. Onhan tässä ollut isot panostukset omistajilla ja henkilökunnalla. Kolme viikkoa on rakennettu tätä myymälää pitkää päivää ja jännitetty tuleeko asiakkaita. Kivi vierähti sydämeltä, kun aamulla jonossa oli kolmetuhatta asiakasta, Pehkonen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat