Maalla, merellä ja lautasella -ruokaseikkailuohjelmaa tähdittävän huippukokin Linnea Vihosen reseptin ainesosat ovat yksinkertaiset, mutta sitäkin maukkaamaat.
Huippukokki Linnea Vihonen nähdään tiistaina (21.4.) alkavassa MTV3-kanavan Maalla, merellä ja lautasella -ruokaseikkailuohjelmassa. Ohjelmassa Vihonen ja toinen julkkiskokki Teemu Laurell saavat seurakseen laivalle tunnettuja suomalaisia ja heidän makumieltymyksiään. Joukkueiden purserina toimii itsekin keittiömestarina ansioitunut Pipsa Hurmerinta.
LUE LISÄÄ: Ruokaseikkailu Maalla, merellä ja lautasella alkaa
Vihonen kertoo MTV Uutisille, että kolmikon ystävyys syventyi ohjelmaa tehdessä. Vihonen tuntee Hurmerinnan muista yhteyksistä, Laurellin puolestaan MTV3-kanavan Kokkisota-ohjelmasta.
LUE MYÖS: Loppuiko ideat ruoanlaiton suhteen? Tällainen on suussa sulava Pipsa Hurmerinnan karanteenikeitto
Ohjelmaa kuvattiin kaksi tiivistä viikkoa, ja päivät kuluivat seelaten Helsingin ja Tallinnan väliä laivalla. Silloin, kun ohjelman julkkisvieraat olivat hakemassa raaka-aineita Tallinnasta, kolmikko vietti ajan laivassa.
– Olen iloinen, että pääsin viettämään tiiviisti aikaa Teemun, Pipsan ja koko työryhmän kanssa. Kaikki ovat huippuja persoonia.
Parhaat vinkit
Televisio-ohjelmien lisäksi Vihosen yritys loihtii niin privaatti-illallisia pienille kokoonpanoille kuin menuita suuriin tapahtumiin, sekä suunnittelee sisältöä ruokajulkaisuihin. Koronakriisistä huolimatta ajatukset ovat jo tulevassa.
– Minulla on syttynyt sisäinen inspiraatio. Kehittelen uusia reseptejä ja suunnittelen tulevaa. En ole kuitenkaan huolissani tulevaisuudesta ammattini suhteen, sillä ihmiset tulevat aina tarvitsemaan ruokaa ja elämyksiä. Kyllä kaikki järjestyy, aina on järjestynyt.
Oli koronakriisi tai ei, Vihosen keittiökaapeista löytyy tietyt raaka-aineet, joista on helppoa ja edullista loihtia ruokia niin etätyön tiimellyksessä kuin lapsiarjen keskellä.
– Kaapistani löytyy aina hyvää pastaa, papuja tai linssejä, kokonaisia tölkkitomaatteja, fetaa ja paksua turkkilaista luomujukurttia. On myös erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Unohtamatta tuoretavaraa, kuten vihanneksia ja hedelmiä.
Monien suomalaisissa kotitalouksissa onkin saatu näinä aikoina harmaita hiuksia, kun ruokaa pitää tehdä kaksin kerroin. Vihonen paljastaa nyt yhden suosikkiarkiresepteistään MTV Uutisille, joka on maukas ja ravinnerikas, mutta samalla myös sopiva lompakolle.
Näistä aineksista loihdit nopean ja herkullisen tomaattikaprispastan:
– Valkosipulia ja sipulia (freesaa pannulla)
– Pari tölkkiä kokonaisia tomaatteja (voit rikkoa lastalla tomaatin rakennetta)
– Savustettua paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa
– Hyvää pastaa
– Päälle kapriksia ja murskattua fetajuustoa, sekä hyvää oliiviöljyä
Nautitaan vihersalaatin kera!