Perttu Sirviö listaa yhden raaka-aineen, joka sopii lähes ruokaan kuin ruokaan.
Remonttipiiskuri-ohjelmasta tuttu Perttu Sirviö pääsee yhden lempiharrastuksena kokkailun ääreen MasterChef VIP -kaudella, jossa julkisuudesta tutut kisaavat toisiaan vastaan kokkaustaidoillaan.
LUE LISÄÄ: MasterChef-sarjasta VIP-versio – tutustu julkkiskisaajiin!
Sirviö kertoo, että yksi hänen lempiruoistaan on maksa, joka tosin ei kerää ääniä kotona.
– Syön sitä yleensä ravintoloissa, Sirviö toteaa.
Kokkaamisen taito kulkee Sirviön verissä, sillä hänen äitinsä on ammatiltaan kokki.
– Olin lapsena kokkikerhossa, jossa opeteltiin tekemään erilaisia ruokia äitini johdolla. Kotonani on myös opetettu se, että kaikkea pitää maistaa, enkä ole nirso millekään ruoalle.
"Makupommi"
Erikoisia makuja Sirviö on päässyt maistamaan Kiinan reissuilla, erityisesti silloin, kuten silloin, kun kuvattiin Perttu – tehtävä kiinassa -ohjelmaa.
– Olimme kerran vieraana ja siellä tarjottiin Pekingin ankkaa. Tapana on, että kunniavieraalle annetaan herkkupala ankasta, eli se pää, joka nautitaan sitten sisälmyksine päivineen. Tällä kertaa se kunniavieras olin minä...
Tulisuus on miehelle ruoassa tärkeää.
– Chiliä laitetaan niin pihviin kuin pitsaankin.
Ehdottomaksi maustesuosikikseen Sirviö listaa korianterin, joka sopii miehen mielestä lähes joka ruokaan. Tämä on yksi raaka-aineista, jota Sirviö käyttää yhdessä reseptissään, salaattirullissa.
Sirviö paljastaa, että kyseinen resepti tullaan näkemään myös ohjelmassa.
– Se on oikea makupommi. Niin raikkaan makuista, todella kätevää sormiruokaa.
Salaattirullat
Salaatinlehden päälle asetellaan:
Paistettua naudan sisä- tai ulkofileettä
Kurkkua ja porkkanaa
Teriyakikastiketta
Valkosipuli- tai chilimajoneesia
Korianteria
Päälle puristetaan limeä