Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Näin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikon

Makaronilaatikko Harri Syrjänen
Harri Syrjänen suosittelee kokeilemaan erilaisia makumaailmoja makaronilaatikossa.Shutterstock/MTV
Julkaistu 29.08.2024 18:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Maustamisessa kannattaa pyrkiä selkeisiin linjoihin, muistuttaa kokki Harri Syrjänen. 

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kokki Harri Syrjäsen vierailusta Huomenta Suomessa. MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä juontajille hämmentävän maistiaisen: vaniljajäätelöä, oliiviöljyä ja sormisuolaa.

– Tämä on semmoinen, että ei uskoisi, miltä tämä maistuu, Syrjänen alusti.

Lue myös: Harri Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä hämmentävän maistiaisen

Näin makaronilaatikko kannattaa maustaa

Kokki antoi lähetyksessä myös erilaisia maustamisvinkkejä. Syrjänen kertoo itse välttelevänsä aromisuolaa, eikä suosittele sitä kenellekään.

– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan.

Lue myös: Makaronilaatikko muuttuu epäterveelliseksi, jos teet sen näin – Hanna Partanen muistuttaa ruoanlaiton sudenkuopista

Syrjänen nosti esimerkiksi perinteisen makaronilaatikon. Jos tästä arkisesta ruoasta haluaa enemmän irti, kokki suosittelee kokeilemaan eri maiden maustamista.

– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.

MTV:n Kotikeittiömestarit-sarjassa valmistettiin vastikään "Meksikon makaronilaatikkoa" kokki Risto Mikkolan ohjeella. Siinä makaronilaakon joukkoon sujahti muun muassa salsakastiketta ja tacomausteseosta.

Lue myös: Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

Katso myös: Mitä sinä maistat? Harri Syrjänen huijasi juontajien makunystyröitä

9:26img

Harri Syrjänen maistatti erikoista makuyhdistelmää. 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto