Maustamisessa kannattaa pyrkiä selkeisiin linjoihin, muistuttaa kokki Harri Syrjänen.
Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kokki Harri Syrjäsen vierailusta Huomenta Suomessa. MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä juontajille hämmentävän maistiaisen: vaniljajäätelöä, oliiviöljyä ja sormisuolaa.
– Tämä on semmoinen, että ei uskoisi, miltä tämä maistuu, Syrjänen alusti.
Lue myös: Harri Syrjänen tarjoili suorassa lähetyksessä hämmentävän maistiaisen
Näin makaronilaatikko kannattaa maustaa
Kokki antoi lähetyksessä myös erilaisia maustamisvinkkejä. Syrjänen kertoo itse välttelevänsä aromisuolaa, eikä suosittele sitä kenellekään.
– Arvostan raaka-aineen makua. Olen suola- ja pippurimies. Mutta toki on paljon ruokia, missä mausteita tarvitaan.
Lue myös: Makaronilaatikko muuttuu epäterveelliseksi, jos teet sen näin – Hanna Partanen muistuttaa ruoanlaiton sudenkuopista
Syrjänen nosti esimerkiksi perinteisen makaronilaatikon. Jos tästä arkisesta ruoasta haluaa enemmän irti, kokki suosittelee kokeilemaan eri maiden maustamista.
– Ei kannata työntää kaikkea yhteen laariin. Hakee vaikka Aasiasta, Intiasta tai Meksikosta jonkun makupaletin.
MTV:n Kotikeittiömestarit-sarjassa valmistettiin vastikään "Meksikon makaronilaatikkoa" kokki Risto Mikkolan ohjeella. Siinä makaronilaakon joukkoon sujahti muun muassa salsakastiketta ja tacomausteseosta.
Lue myös: Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"
Katso myös: Mitä sinä maistat? Harri Syrjänen huijasi juontajien makunystyröitä
9:26