Turkista löytyi 12 000 vuotta vanha ihmispatsas – ylisuuri fallos varastaa huomion

Arkeologit ovat löytäneet merkittäviä patsaita Göbekli Tepen ja Karahantepen alueilta Turkista. Löydöt ovat noin 12 000 vuotta vanhoja. 

Göbekli Tepestä, jota kutsutaan historian alkupisteeksi, löytyi maalattu villisikapatsas. Turkin kulttuuri- ja turismiministeriön mukaan kyseessä on ensimmäinen maalattu patsas, joka on löydetty aikakaudelta. 

Villisian pinnalta löydettiin punaisia, valkoisia ja mustia pigmenttijäämiä. 

Patsaan jalusta on koristeltu H:n muotoisella symbolilla, kuunsirpillä, kahdella käärmeellä ja kolmella ihmisen kasvolla tai naamiolla. 

2,3 metrin ihmispatsas

Göbekli Tepen sisaralueella Karahantepessä on tehty myös merkittäviä uusia löytöjä: yksi realistisimmista ihmispatsaista, joka on tuolta ajalta löytynyt. 

Patsas on 2,3 metriä korkea, ja sillä on realistinen ilme. Lisäksi patsas pitää falloksesta kiinni molemmilla käsillään, mikä poikkeaa aiemmasta löydöstä. 

Fallos näyttää olevan myös tavattoman iso, mikä ei vaikuta todenmukaiselta. Fallos kuvaa penistä erektiossa, ja sillä on kuvattu mieskuntoa ja miehisyyttä. 

Korppipatsas

Alueelta löytyi myös patsas, joka on makuullaan maassa. Se näyttää kuvaavan kuollutta ihmistä. Patsaassa näkyy selkeästi kylkiluut ja hartioiden luut. 

Löydöt eivät loppuneet tähän, sillä lähistöltä paljastui korppipatsas sekä kivilautaset patsaan alla. 

Viitteitä kallokultista

Göbekli Tepestä on löydetty myös stonehengemäisiä kivitemppeleitä, jotka ovat peräti 6 000 vuotta Stonehengeä vanhempia. 

Alueelta on saatu viitteitä, että siellä on toiminut väkivaltainen "kallokultti". 

Göbekli Tepe on yksi maailman merkittävimmistä arkeologisista paikoista. 

Löydöistä kertoi aiemmin Suomessa Tekniikan Maailma

Lue myös:

    Uusimmat