Turun Pansiontien valtavan tulipalon esitutkinta valmistui – noin 300 renkaat tuhoutuivat ja liekit aiheuttivat miljoonien vahingot

Poliisi on saanut valmiiksi Turun Pansiontien toissasyksyiseen tulipaloon liittyvän esitutkinnan, ja asia etenee syyteharkintaan. Tulipalo tuhosi vuoden 2020 lokakuussa suurimman osan liikerakennuksesta, ja lisäksi rakennuksessa olleessa rengashotellissa tuhoutuivat noin 300 asiakkaan renkaat. Omaisuusvahingot olivat useita miljoonia euroja.

Palon epäillään alkaneen autopurkaamossa purkuauton polttoainesäiliön tyhjennykseen liittyvästä poraustyöstä, joka on aiheuttanut polttoaineen leimahtamisen tuleen. Tilanteessa korjaustyötä tehneen asentajan vaatteet syttyivät tilaan ja palo levisi nopeasti rakennuksen sisällä.

Rikosnimikkeenä on yleisvaaran tuottamus, ja teosta on epäiltynä kolme henkilöä, joista kaksi on autopurkaamon työnjohdon edustajia ja yksi on työntekijä.

Poliisin mukaan esitutkintaa viivästyttivät useat eri lausuntopyynnöt sekä poikkeuksellisen suuri asianomistajien lukumäärä.

Lue myös:

    Uusimmat