Tutkimus paljastaa: SM-liigan seurat tekivät ennätyksellisen liikevaihdon – tulos heikkeni silti

Jääkiekon Liigan seurojen yhteenlaskettu liikevaihto viime kaudella oli ennätykselliset 154 miljoonaa euroa, selviää konsulttiyhtiö EY:n koostamista alustavista tiedoista. Liikevaihdon kehitys ei kuitenkaan näkynyt seurojen tuloksessa.

Liikevaihdossa on EY:n mukaan kasvua 30 prosenttia edelliskaudesta. Ennätysmyynnistä huolimatta liiketulos romahti yli 6 miljoonaa euroa ja päätyi noin 1,5 miljoonaa euroa tappiolle.

– SM-liigan yhteenlaskettu myynti kasvoi kaudella 22–23 merkittävästi ja useat liigaseurat ylsivät ennätyksellisiin liikevaihtoihin, kertoo johtaja Janne Aalto EY Suomesta tiedotteessa.

Koronavuosien jäljiltä yleisö palasi halleihin ja ravintolaliiketoiminta sekä muut palvelut kasvoivat paljon. Tampereen areenalla oli Aallon mukaan merkittävä vaikutus Tapparan ja Ilveksen bisnekseen.

– Myyntivolyymien kasvaessa myös kustannukset nousevat. Koronavuosien merkittävien kustannustukien puuttuminen selittää heikentynyttä tuloskehitystä. Koronatukia myönnettiin liigaseuroille edelliskaudella yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Yhtiön julkaisemat tiedot ovat alustavia ennakkotietoja lokakuun lopulla julkaistavasta raportista. Se käsittelee liigaseurojen ja Jääkiekon SM-liiga Oy:n tilinpäätöstietoja kaudelta 2022–2023. Lisäksi raportti sisältää talousvertailun Mestis- ja liigaseurojen välillä.

Lue myös:

    Uusimmat