TV:stä tuttu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski sai alle 500 ääntä eduskuntavaaleissa – paljastaa MTV:lle: "Minua kysyttiin jo eurovaaliehdokkaaksi"

5:08img
Huomenta Suomessa käsiteltiin julkkisehdokkaiden kohtaloa eduskuntavaaleissa.
Julkaistu 15.04.2019 15:10
Toimittajan kuva

Visa Högmander

visa.hogmander@mtv.fi

@visahogmander

Kaisa Liski pyrki eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä keskustan ehdokkaana. Liski toivoi saavansa parituhatta ääntä, mutta äänisaalis jäi alle viidensadan.

Kiinteistökuningatar-tittelilläkin tunnettu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, 51, ei yltänyt eduskuntaan. Keskustan listoilta Hämeen vaalipiirissä ehdolla ollut Liski sai kaikkiaan 476 ääntä.

Lue myös: Eduskuntapaikka jäi haaveeksi Janina Frylta, Kaisa Liskiltä ja monilta muilta julkkisehdokkailta

Liski kertoo vaikutusvaltaisten tahojen suostutelleen häntä pitkään keskustan ehdokkaaksi.

– Väistyvä pääministeri Juha Sipilä ja pitkän linjan poliitikko, entinen ministeri Sirkka-Liisa Anttila olivat sitä mieltä, että ehdokkuus Hämeen vaalipiirissä on kuin räätälöity minulle, Liski sanoo.

– Kun sitten virallinen päätös ehdokkuudestani joulukuun puolivälissä tehtiin, keskustan kannatus oli jo aika matalalla tasolla. Jotenkin kuitenkin luotin siihen, että se ei tule laskemaan enempää.

"En ole silti onneton"

Liskin mukaan kannatusluvuilla ei ole hänelle merkitystä.

– En ole sellainen ihminen. Se porukka tarvitsi minua, keskustan tilanne oli heikko. Hämeen vaalipiiristä on ollut kolme keskustan kansanedustajaa eduskunnassa päättyvällä vaalikaudella, toteaa Liski.

– Oli pelko, että jos puolueen kannatus putoaa, Hämeen paikkamäärä tippuu kahteen. Minut haluttiin varmaan mukaan tuomaan puolueelle lisä-ääniä.

Keskustalla oli Hämeen vaalipiirissä yhteensä 14 ehdokasta.

– Seitsemän tai kahdeksan meistä oli ensikertalaisia. Kyllähän siinä meidän niskaan laitettiin aikamoinen homma, Liski sanoo.

– Mutta kaikkea pitää yrittää. Tosi mielenkiintoista oli. Tiesin alusta asti, että tarvitsemani äänimäärä olisi ollut noin 4 500 ääntä. Ja olen kertonut joka paikassa, että olen tosi iloinen jos saan 2 000 ääntä.

Lue lisää: Eduskuntapaikka jäi haaveeksi Janina Frylta, Kaisa Liskiltä ja monilta muilta julkkisehdokkailta

Liskin saama äänimäärä jäi alle 500:n ja keskustan edustajamäärä Hämeen vaalipiirissä romahti kolmesta yhteen.

– En ole silti onneton. Olen hirveän tyytyväinen, sillä sain hyvää palautetta. Olen ollut kaikenlaisissa otsikoissa ja ryvettynyt tavallaan sellaisissa paikoissa, joissa ihmisen ei kuuluisi olla. Siitä huolimatta sain tosi vähän huonoa palautetta, kiinteistönvälittäjä kertoo.

– Sitä olisin toivonut, että minulla olisi ollut enemmän annettavaa puolueelle. Nythän kävi niin, että kun viime vaalikaudella keskustalla oli Hämeen vaalipiiristä kolme kansanedustajaa, niin tulevassa eduskunnassa on vain yksi. Se oli rökäletappio myös Hämeen keskustalle.

Kaisa Liski kertoo vaalibudjettinsa olleen kokonaisuudessaan 12 000 ja 13 000 euron kieppeillä.

– Kaikki äänet, joita en saanut, ne olivat minulta pois. Se, että se vaikutti ikävästi välillisesti myös keskustan huonoon menestykseen Hämeessä. Mutta ne olivat minulta pois jääneitä ääniä. Se ei ole puolueen eikä kannatuksen, vaan minun oma vikani.

"Olen kovin tunnettu ihminen"

Liski ei vielä osaa sanoa, asettuuko hän tulevaisuudessa joissakin vaaleissa ehdolle.

– Eilen olin vielä sitä mieltä, että joo, mutta täytyy tässä nyt hetki miettiä. Minua siis pyydettiin jo viime viikolla toukokuussa käytäviin eurovaaleihin keskustan ehdokkaaksi, Liski paljastaa.

– Mutta ei minulla ole kerta kaikkiaan varaa. Se on absoluuttinen tosiasia. Ei ole rahaa sellaiseen touhuun. Siellä pitäisi keskustalaisena saada varmaan 40 000 ääntä.

Lue lisäksi: Halla-aho 2019: Perussuomalaisten arvot eivät ole kaukana SDP:stä – Halla-aho 2006: "On vaikea keksiä alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti"

Kiinteistönvälittäjä pohtii, että eurovaaleissa menestyminen voisi olla hänelle eduskuntavaaleissa menestymistä helpompaa.

– Se voisi olla temppuna helpompi, sillä äänestysalueena on koko Suomi ja minä olen kovin tunnettu ihminen, Liski sanoo.

– Mutta sitä pitäisi silti kiertää kampanjoimassa. Sain ihanaa palautetta omannäköisestäni kampanjasta. Ilmoitin jo alkuvaiheessa, että en aio yhdestäkään ehdokkaasta puhua yhtään pahaa, vaan kannustan kaikkia. Näin tein.

Tuoreimmat aiheesta

Eduskuntavaalit