Uefa lanseeraa uuden kilpailun – Suomessa riemuitaan: "Kotimainen liiga saa lisää kiinnostavuutta"

Jalkapallon Kansallisen liigan mitalikamppailuun tulee lisää kiinnostavuutta, sillä Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo perustaa naisille ensi kaudella uuden sarjan eurokentille. Suomen pääsarjan mestari pääsee tuttuun tapaan Mestarien liigaan, mutta hopeajoukkuekin voi ensi kaudella edetä mittaamaan tasoaan eurooppalaisessa seurajalkapalloilussa.

Kansallisen liigan puheenjohtaja ja Uefan naisten jalkapallokomitean jäsen Mariet Louhento pitää uudistusta merkittävänä mahdollisuutena suomalaiselle jalkapallolle.

– On hienoa, että kotimainen liiga saa lisää kiinnostavuutta. Nostaa sarjan kilpailullisuutta, kun useammalla joukkueella on mahdollisuus taistella paikasta myös eurokentille, Louhento kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Viime kauden mestari Kuopion Palloseura pelasi tänä syksynä Mestarien liigan avauskierroksen turnauksen Liettuassa, mutta ei edennyt jatkoon.

Euroopan kentillä naisten uusi seurajoukkuekilpailu pelataan kuuden kierroksen pudotuspelinä. Kaikki kierrokset, mukaan lukien finaali, ovat kaksiosaisia ottelupareja. Joukkueet kohtaavat toisensa niin kotikentällään kuin vieraissakin.

Uefa julkistaa uuden kilpailun nimen ja brändin myöhemmin.

Mestaruus katkolla lauantaina

Tämän kauden mestaruuskamppailussa eletään jännittäviä aikoja, sillä Suomen Cupin jo voittanut HJK voi varmistaa mestaruutensa lauantaina. HJK kohtaa kotikentällään kakkosena oleva KuPSin, ja voitolla helsinkiläiset nousisivat tavoittamattomaan johtoon.

HJK:lla on 19 ottelun jälkeen 52 pistettä, kun KuPSilla on 20 ottelusta 44 pistettä. Hopeastakin käydään vielä kisaa, sillä kauden yllättäjä HPS on kolmen pisteen päässä kuopiolaisista. HPS kohtaa lauantaina kotikentällään Mestaruussarjan neljännen joukkueen Åland Unitedin.

 

Lue myös:

    Uusimmat