Ukraina väittää vahingoittaneensa venäläisalusta Itämerellä – media: Sabotaasi onnistui

Ukrainan sotilastiedustelupalvelu kertoi maanantaina vaurioittaneensa venäläistä miinanraivaajaa Itämerellä. Asiasta uutisoi Reuters.

Ukrainan mukaan alus oli vaurioituessaan sijoitettuna Kaliningradin Baltijskin kaupunkiin.

Operaation ajankohtaa ei kerrottu. Sen sijaan Telegram-viestipalvelussa kerrottiin, että moottori vaurioitui ja alukselle tehtiin suuria korjaustöitä tapahtuman jälkeen. 

Kyiv Independent: Sabotaasi onnistui

Muun muassa Kyiv Independent kertoi maanantaina uutistoimisto STT:n mukaan, että Ukrainan sotilastiedustelupalvelu on onnistunut sabotoimaan venäläistä miinanraivaaja-alusta Baltijskin satamassa Kaliningradin lähistöllä.

Venäjän Itämeren-laivastoon kuuluva Aleksandr Obuhov -alus on Ukrainan tiedustelupalvelun mukaan nyt poissa käytöstä, koska sen moottoriin pääsi vettä.

Tiedustelupalvelu ei kertonut, miten se onnistui tihutyönsä tekemään.

Kyseessä oli Kyiv Independentin mukaan toinen kerta, kun Ukraina onnistui sabotoimaan venäläistä sotalaivaa Kaliningradin alueella. Huhtikuussa Ukraina kertoi sytyttäneensä tuleen Serpuhov-ohjuskorvetin aluksen ollessa telakalla.

Ukrainan armeija sanoi puolestaan maanantaina iskeneensä Krimin niemimaalla Feodosijassa sijaitsevaan suureen öljyterminaaliin. Sen mukaan isku tehtiin maanantain vastaisena yönä.

Myös Venäjän asettama Krimin paikallishallinto kertoi tulipalosta öljyterminaalilla. Sen mukaan palossa ei kuollut kukaan.

Venäjän puolustusministeriö kertoi maanantaina joukkojensa vallanneen Hrodivkan kylän Itä-Ukrainassa. Kylä sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä strategisesti tärkeästä Pokrovskin kaupungista, jota kohti Venäjä on edennyt.

Lue myös:

    Uusimmat