Ukraina: Valko-Venäjän hävittäjä yritti pudottaa Venäjän lennokin

Ukrainan ilmapuolustus on onnistunut torjumaan valtaosan Venäjän viimeöisistä iskuista, kertovat nettilehdet Ukrainska Pravda sekä Kyiv Independent. Myös Valko-Venäjän hävittäjä on yrittänyt pudottaa Venäjän lennokin.

Ukrainska Pravdan sekä Kyiv Independentin mukaan Ukrainan ilmavoimat on kertonut pudottaneensa viime yönä 60 Venäjän ampumaa iranilaisvalmisteista lennokkia yli 70:stä sekä joitain ohjuksia.

Kuolonuhreilta ei kuitenkaan vältytty. Iskuissa eri puolilla Ukrainaa on viranomaisten mukaan kuollut viisi siviiliä ja yli 40 on haavoittunut kuluneen vuorokauden aikana.

Venäjän lennokeista 15 kohdistettiin pääkaupunki Kiovaan, jossa tuhoutuneiden lennokkien romu vaurioitti useita rakennuksia. Kyseessä oli ilmavoimien mukaan jo kolmas laajamittainen ilmaisku Kiovaan viikon sisällä.

Valko-Venäjä yritti pudottaa Venäjän lennokin

Valkovenäläinen hävittäjä yritti aiemmin tänään pudottaa maan ilmatilaan lentäneen Venäjän lennokin. Asiasta uutisoivat Ukrainska Pravda ja Kyiv Independent valkovenäläisen Belarusian Hajun -projektin tietoihin viitaten.

Venäjän lennokkeja on väitetysti päätynyt Valko-Venäjän ilmatilaan aiemminkin, mutta kyse olisi ukrainalaismedioiden mukaan ensimmäisestä kerrasta kun Valko-Venäjän ilmavoimat olisi yrittänyt ampua sellaisen alas.

Ukrainalaismediat eivät ole kyenneet vahvistamaan tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat