Venäjä kommentoi Zelenskyin puheita sodan lopettamisesta

Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov on kommentoinut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin suunnitelmia sodan päättämisestä.

Kreml torjui tänään keskiviikkona Volodymyr Zelenskyin puheet suunnitelmasta sodan lopettamiseksi ja sanoi Venäjän jatkavan niin sanottua erityisoperaatiotaan Ukrainassa.

Zelenskyi sanoi eilen esittelevänsä rauhansuunnitelmansa Yhdysvaltain presidentille Joe Bidenille, Donald Trumpille ja Kamala Harrisille. Zelenskyi ei paljastanut julkisesti suunnitelman kaikkia yksityiskohtia.

Zelenskyi sanoi lehdistötilaisuudessa, että Ukrainan kolme viikkoa sitten tekemä hyökkäys Venäjän Kurskin alueelle on osa hänen suunnitelmaansa.

Hänen mukaansa se sisälsi myös muita taloudellisia ja diplomaattisia tarkoitusperiä.

Zelenskyin mukaan tarkoituksena on pakottaa Moskova lopettamaan sota.

"Ei ensimmäinen kerta"

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kuulemme tällaisia lausuntoja Ukrainan hallinnon edustajilta, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov totesi tänään toimittajille, kun häneltä kysyttiin Zelenskyin suunnitelmasta.

– Jatkamme sotilasoperaatiotamme ja saavutamme kaikki tavoitteemme, Peskov totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Peskov sanoi myös, että Venäjä tukee Intian näkemystä rauhanomaisen ratkaisun tarpeellisuudesta. Hänen mukaansa on kuitenkin "enemmän kuin ilmeistä", ettei neuvotteluille ole juuri nyt pohjaa.

Lue myös:

    Uusimmat