Ulkomaisia yrityksiä uhkaa Venäjällä takavarikot – AFP: Venäläisten pääsy Instagramiin estettiin

Ukrainan ja Venäjän on tänään määrä jatkaa neuvotteluja samalla, kun Venäjä tekee iskuja eri kohteisiin ympäri Ukrainaa. 

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Ukrainan ja Venäjän edustajat neuvottelevat tänään jälleen videoyhteyden välityksellä. Ukrainan sisäministeriön mukaan neuvottelujen on määrä alkaa kello 11 aikoihin. 

–  Tavoitteemme tässä kamppailussa, tässä vaikeassa neuvottelutyössä on, että Ukraina saa tarvittavan tuloksen, joka takaa rauhan ja turvallisuuden.

– Yritämme myös saada aikaan presidenttien tapaamisen. Olen varma, että sitä tapaamista ihmiset odottavat, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Edellisellä neuvottelukierroksella tapahtui sekä ukrainalais- että venäläislähteiden mukaan hienoista edistystä. Tämä on nostattanut toiveita siitä, että Ukrainaan saataisiin lähiaikoina tulitauko.

Kiovassa tulitettiin kerrostaloa

Ukrainan pelastusviranomaisten mukaan pääkaupunki Kiovan luoteisosassa sijaitsevaa kerrostaloa tulitettiin aamulla. Tulitus on vaatinut ainakin yhden kuolonuhrin. Haavoittuneita on useita, mutta tarkka uhrimäärä vaihtelee lähteistä riippuen.

Tulituksen on kerrottu vahingoittaneen myös televisiotornia Kiovan länsipuolella, kertoo BBC. Myös Hostomelin lentokentän lähellä sijaitsevaa Antonovin lentokoneiden kokoonpanohallia Kiovan lähellä on tulitettu.

Iskut ovat jatkuneet myös muualla Ukrainassa, muun muassa piiritetyssä Mariupolin satamakaupungissa, jonne ei yrityksistä huolimatta eilenkään saatu toimitettua apua.

Ulkomaisia yrityksiä Venäjällä uhkaa takavarikko

Venäjällä viranomaiset ovat uhanneet maasta vetäytymistä suunnittelevia yrityksiä johtajien pidätyksillä ja varojen takavarikoinnilla, kertoo Wall Street Journal.

Lehden mukaan syyttäjäviranomaiset ovat varoittaneet muun muassa Coca-Colaa, McDonald'sia ja IBM-yhtiötä.

Yhtiöiden Venäjällä toimiviin yksikköihin on otettu yhteyttä joko soittamalla, sähköpostitse tai käymällä paikan päällä.

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähetystö tyrmäsi väitteen.

– Kehotamme paikallista mediaa lopettamaan pahantahtoisen valeuutisten levittämisen. Wall Street Journalin luomus on puhdasta fiktiota, lähetystö kirjoitti Facebook-sivullaan.

Venäjä esti pääsyn Instagramiin

Pääsy kuvapalvelu Instagramiin on Venäjällä estetty, kertoo uutistoimisto AFP.

Venäjän viranomaiset ovat syyttäneet Instagramin emoyhtiötä Metaa Venäjän vastaisen väkivaltaisen sisällön jakamisesta.

AFP:n toimittajien mukaan Instagramiin ei enää päässyt tänään ilman VPN-välityspalvelinta. Instagram oli myös lisätty Venäjän mediaa valvovan Roskomnadzorin listalle palveluista, joihin pääsyä on rajoitettu.

Voisiko Venäjä todella irtautua internetistä? Asiantuntija kertoo, mitä digitaalinen rautaesirippu tarkoittaisi:

Lue myös:

    Uusimmat