Ullanlinnan henkirikoksesta tulossa välituomio – psykiatrimiehen mielentilatutkimus ei vielä valmis

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään välituomion jutussa, jossa psykiatrimiestä syytetään vaimonsa murhasta Ullanlinnan kaupunginosassa yli vuosi sitten.

Välituomiossa oikeus arvioi sitä, toimiko 49-vuotias mies kuten syytteissä väitetään. Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen vasta sen jälkeen, kun miehelle tehtävä mielentilatutkimus on valmistunut. Helsingin käräjäoikeudesta kerrottiin viime viikolla, että tutkimus ei ole vielä valmis.

Mies on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman, mutta on sanonut sen olleen tapaturma.

Jutussa iso osa oikeuden istunnoista ja asiakirjoista salattiin, koska ne sisälsivät oikeuden mukaan yksityis- ja perhe-elämään liittyviä salassa pidettäviä tietoja. Myös poliisin esitutkinta salattiin muutamaa sivua lukuun ottamatta.

Hakkasi päähän kynttilänalalla

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen ja syytetty mies asuivat isossa kerrostaloasunnossa Raatimiehenkadulla Ullanlinnassa. Syyttäjän mukaan mies murhasi vaimonsa asunnossa torstain ja perjantain välisenä yönä 15.–16. joulukuuta toissa vuonna.

Syyttäjän mukaan syytetty iski vaimoaan ainakin viisi kertaa voimakkaasti päähän kynttilänjalalla tai muulla esineellä. Mies kohdisti uhriin syytteiden mukaan myös muuta väkivaltaa.

Syyttäjän mukaan nainen oli ensimmäisen iskun jälkeen puolustuskyvytön eikä voinut puolustaa itseään tai torjua jatkunutta väkivaltaa. Viimeisen iskun jälkeen mies ryhtyi siivoamaan asuntoa varmistumatta siitä, oliko nainen kuollut, syytteissä sanottiin.

Kuiteissa lasinpesunestettä ja köyttä

Syyttäjän mukaan teon suunnitelmallisuudesta kertoo muun muassa se, että mies oli ostanut etukäteen lasinpesunestettä teon peittelemiseen. Poliisin esitutkinta on pääosin salattu, mutta julki tulleiden ostoskuittien mukaan mies oli ostanut lasinpesunesteen lisäksi toisesta kaupasta köyttä, kangasteippiä sekä kevytpeitteen.

Henkirikoksen jälkeen mies syyttäjän mukaan kääri vaimonsa ruumiin makuuhuoneen mattoon. Mies otti mukaan myös muun muassa naisen takin, käsilaukun ja lompakon. Syyttäjän mukaan tarkoituksena oli peitellä tapahtunutta ja tukea miehen kertomusta siitä, että nainen oli kadonnut.

Mies teki vaimostaan katoamisilmoituksen. Henkirikos tuli poliisin tietoon lauantaina 17. joulukuuta, kun mies oli kotinsa edustalla siirtämässä vaimonsa ruumista autoon.

Lue myös:

    Uusimmat