UPM Fibres aloittaa muutosneuvottelut – mahdolliset vähennykset 110 työtehtävää

Muutosneuvottelujen piiriin kuuluu noin 1600 työntekijää. Neuvottelut alkavat ensi viikolla.

Metsäyhtiö UPM aloittaa muutosneuvottelut Fibres-liiketoiminta-alueellaan Suomessa. Neuvottelut käydään noin 110 työtehtävän mahdollisesta vähentämisestä.

Muutosneuvottelujen piiriin kuuluu yhteensä noin 1600 työntekijää. He ovat töissä selluliiketoiminnassa Lappeenrannassa, Pietarsaaressa ja Kuusankoskella sekä sahaliiketoiminnassa Lappeenrannassa, Pietarsaaressa, Porissa, Tampereella ja Juupajoella.

Työtehtävien vähentämisen lisäksi lomautukset ovat mahdollisia. Lomautukset toteutettaisiin markkinatilanteen vaatiessa ensi vuoden alkupuoliskolla ja ne kestäisivät yhteensä enintään 90 päivää.

Tarkoituksena tehostaminen

Muutosneuvottelujen tarkoituksena on tehostaa yhtiön toimintaa ja turvata kannattavuutta.

– Neuvottelut aloitetaan osana meidän suunniteltuja toimiamme tehokkuuden parantamiseksi Fibres Finland Operations -organisaatiossa, että kannattavuus ja kilpailukyky pystytään pitkällä aikavälillä varmistamaan, kertoo johtaja Petri Hakanen Fibres Finland Operationsista STT:lle.

Hakasen mukaan muutosneuvottelut alkavat ensi viikolla. Hän ei kommentoi, miten mahdolliset työpaikkojen vähentämiset kohdistuisivat paikkakunnittain. Hänen mukaansa asia selviää neuvotteluissa.

UPM Fibres pitää sisällään yhtiön sellu- ja sahatavaraliiketoiminnot sekä puunhankinnan ja metsätaloustoiminnot.

Lue myös:

    Uusimmat