Uran paras kisa – suomalainen mäkihyppääjä leiskautti viiden joukkoon

Suomen Jenny Rautionaho venytti jälleen uransa parhaan sijoituksen mäkihypyn naisten maailmancupissa, kun perjantain yhdeksännen sijan jatkoksi liito riitti lauantaina peräti viidenneksi.

Rautionaho leiskautti Sveitsin Engelbergin suurmäestä ensimmäisellä kierroksella 128 metriä ja oli tuossa vaiheessa seitsemäntenä. Toisen kierroksen 132-metrinen paransi asemia vielä pari pykälää.

– Hyvä kisa, ja hyvää tekemistä karsinnasta lähtien, semmoista perustasoa. Sain pidettyä oman tason myös kilpailussa, Rautionaho kertoi Hiihtoliiton äänitteellä.

Rautionaho sijoittui viime kaudella parhaimmillaan yhdeksänneksi Puolan Wislassa. Kaksi viikkoa sitten hän nappasi Norjan Lillehammerissa sijat 11 ja 12. Perjantaina hän oli yhdeksäs Ramsaussa, joten lauantain viides sija ja viimeinen kilpailu ennen joulutaukoa jättivät todella hyvän maun.

– Uran paras sijoitus, joten viikonloppu oli onnistunut, Rautionaho summasi vahvan alkukauden lopuksi.

Myös Suomen toinen kilpailija Julia Kykkänen onnistui hyvin. Hän oli perjantaina 22:s ja lauantaina maukkaasti 14:s. Kykkänen venytti viikonlopun jälkimmäisessä kilpailussa 121:n ja 120 metrin siivut.

– Vähän parempi päivä kuin eilen. Sain tuotettua paremmin voimaa latua vastaan. Helpotti eilisestä. Kaiken kaikkiaan hyvä ja tasainen kisa. Voi jatkaa hyvillä mielin eteenpäin, Kykkänen jutteli.

Slovenian Nika Prevc ja Ema Klinec ottivat kaksoisvoiton. Norjan Eirin Maria Kvandal oli kolmas.

Maailmancup jatkuu ennen vuodenvaihdetta Saksan Garmisch-Partenkirchenissä.