Uudenvuodenyönä vaimonsa kuristaneen porilaismiehen motiivina olivat parisuhdeongelmat – poliisi sai esitutkinnan valmiiksi

Porin uudenvuodenyön henkirikoksen motiivina olivat poliisin mukaan parisuhdeongelmat.

Lounais-Suomen poliisi kertoo saaneensa valmiiksi Porissa uudenvuodenyönä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan.

Yksityisasunnosta Porin Pormestarinluodossa löydettiin kuolleena 38-vuotias nainen, jonka epäiltiin joutuneen perheen sisäisen väkivallanteon uhriksi. Teosta epäiltiin samassa osoitteessa asuvaa uhrin 49-vuotiasta aviomiestä. Poliisin mukaan nainen tapettiin kuristamalla.

Poliisin mukaan mies jätti viestin, jossa kertoi vaimonsa surmasta ja omista aikeistaan.

Poliisin mukaan miehestä saatiin useita näköhavaintoja, kun tämä ajeli teon jälkeen autolla ympäriinsä. Poliisi löysi ensin miehen käyttämän auton, mutta miestä ei löydetty. Vesistöetsinnät aloitettiin, ja miehen ruumis löydettiin sukellusrobotin avulla tammikuun alkupuolella Kokemäenjoen pohjasta.

Ulkopuolinen tekijä ei mahdollinen

Esitutkinnassa voitiin poliisin mukaan sulkea pois epäily ulkopuolisesta tekijästä tai siitä, että asunnossa olisi ollut surmahetkellä muita.

–  Samalla vahvistui se, että rikos oli tapahtunut asunnossa, josta ruumis löytyi, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo.

Poliisi kuulusteli esitutkinnan aikana uhrin ja tekijän lähipiiriä. Henkirikoksen motiiviksi selvisivät parisuhteen sisäiset ongelmat.

Poliisi tutki tapausta alkuvaiheessa murhana, mutta esitutkinnan edetessä tekoon ei katsottu liittyvän vakaata harkintaa, raakuutta eikä julmuutta. Tapauksen tutkintaa jatkettiin tappona.

–  Vaikka esitutkinnassa saatiin selvitettyä tapahtumien kulku sekä teon ja tapahtumien yksityiskohdat, asia ei kuitenkaan etene syyteharkintaan, koska rikoksen tekijä on kuollut, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Suomessa keskusteluapua kriiseissä ja vaikeissa elämäntilanteissa tarjoaa esimerkiksi kriisipuhelin. Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää numerossa 09  2525  0111 joka päivä ympäri vuorokauden. Palveluun voi soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Lue myös:

    Uusimmat