(4 annosta)
Uunimakkara:
- 1 pkt lenkkimakkaraa
- 1 iso sipuli
- 2 tomaattia
- 150 g emmental- juustoraastetta
- 1 kananmuna
- mustapippuria
Halkaise makkara ja laita puolikkaat uunivuokaan. Leikkaa sipuli ja tomaatit viipaleiksi ja ne lado kerroksittain makkaran päälle. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Sekoita juustoraaste ja kananmuna keskenään ja levitä seos makkaroiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile perunasalaatin tai perunamuusin kera.
Perunakaprissalaatti:
- 8 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- 2 maustekurkkua
- 2-3 rkl kapriksia
- persiljaa
- 1-2 dl kermaviiliä
- 2 tl sinappia
- suolaa
- mustapippuria
Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä. Leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja kuutioi maustekurkut sekä hienonna persilja. Yhdistä perunat, sipuli, maustekurkku, kaprikset ja persilja salaatiksi. Mausta kermaviili suolalla ja pippurilla sekä sinapilla. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita hyvin.
Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala