Uusi elämyksellinen musiikkimuseo Finnish Music Hall of Fame avautuu Helsinkiin 2019 – mallia otettu Tukholman ABBA-museosta

2:15img
Julkaistu 22.11.2017 14:29(Päivitetty 22.11.2017 16:24)
Toimittajan kuva

Raija Kantomaa

raija.kantomaa@mtv.fi

@RaijaKantomaa

Finnish Music Hall of Fame avautuu syksyllä 2019 Helsingin Pasilaan valmistuvaan Tripla kauppakeskukseen.

Musiikkimuseo on ei ole vain museo vaan se on tapahtumakeskus, jossa on musiikkiteemaisia ravintoloita ja museokauppoja. Mallia on otettu Tuhkolman Abba-museosta.

Helsingin yritysmuotoisen musiikkimuseon sydämessä on vuosittain vaihtuva muusikoiden kunniagalleria. Kunniagallerian valinnat tekee komitea, johon on koottu suomalaisen musiikin tekijöitä ja asiantuntijoita.

– Museo tarjoaa nostalgisia aikamatkoja soiviin muistoihin, musiikkitietoa hauskassa muodossa sekä monenlaisia mahdollisuuksia heittäytyä itse soiton, laulun ja tanssin vietäväksi. Ennakkoluulottomasti klassista ja populaaria musiikkia yhdistelevä museo tarjoaa tilaisuuden uudenlaisiin löytöihin, kohtaamisiin ja rajanylityksiin, kertoo hankkeen ideasta ja toteutuksesta vastaavan Finnish Music Hall of Fame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni.

Uusi musiikkimuseo liittyy osaksi pohjoismaisten musiikkimuseoiden ketjua, johon kuuluvat muun muassa Ragnarock Roskildessa Tanskassa, Rockheim Trondheimissa Norjassa ja ABBA-museo Tukholmassa. 

'Finnish Music Hall of Fame 2

Musiikkimuseo on osa uutta Mall of Triplaa, valtavaa kaupunkikeskusta, joka avautuu samanaikaisesti musiikkimuseon kanssa syksyllä 2019 Keski-Pasilassa.

Musiikki osa kansallisidentitteettiämme

Musiikkimuseon museoalan pääyhteistyökumppanina toimii Suomen kansallismuseo. Ylijohtaja Elina Anttila näkee uudessa yhteistyömallissa mahdollisuuden edistää suomalaisen musiikinhistorian tallentamista ja tunnetuksi tekemistä.

– Suomalainen musiikki on rakentanut kansallista identiteettiämme ja Suomi-kuvaa maailmalla. Musiikkialan taiteilijat sekä klassisen että populäärimusiikin eri alueilla ovat antaneet ikonisia muotoja suomalaisten maailmankuvalle ja tunteille ja herättäneet kiinnostusta maamme luontoon, kulttuuriin ja historiaan ympäri maailmaa. Museo saa käyttöönsä myös Ylen ainutlaatuista arkistomateriaalia vuosikymmenten varrelta, kertoo Anttila.

Musiikkimuseon yksi tavoite on esitellä ja viedä maailmalle nuorten kotimaisten teknologiayritysten virtuaalitodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen liittyviä keksintöjä, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia soitosta, laulusta ja tanssista uusilla tavoilla.

Musiikkimuseon virtuaalielämysten tuottamisessa pääkumppanina toimii helsinkiläinen Teatime Research Oy, joka tuottaa museoon lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden kokemuksia ja sovelluksia sekä suunnittelee tiloihin näihin liittyviä ratkaisuja. 

3:02img

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa