Uusi kiinniotto Taylor Swiftin keikalle suunnitellussa terrori-iskussa

Jo kolmas henkilö on otettu kiinni epäiltynä Taylor Swiftin Itävallan pääkaupunkiin Wieniin suunnitellun terrori-iskun takia.

Wienin viranomaiset tiedottivat perjantaina, että he ovat otanneet kiinni 18-vuotiaan Irakin kansalaisen. Henkilön epäillään kytkeytyvän yhdysvaltalaisen poplaulaja Taylor Swiftin konsertteihin kohdistuvan islamistisen iskun suunnitteluun.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Maan sisäministeriön mukaan nyt kiinniotettu 18-vuotias tulisi samoista piireistä kuin jo aiemmin kiinniotettu 19-vuotias itävaltalaisteini, jolla on Pohjois-Makedonialaiset juuret.

Sisäministeriön mukaan uusia epäiltyjä tullaan kuulustelemaan tutkinnan edetessä.

Tähän mennessä paikalliset viranomaiset ovat tehneet kolme kiinniottoa tapaukseen liittyen. Keskiviikkona kerrottiin, että poliisi oli ottanut kiinni 19-vuotiaan lisäksi 17-vuotiaan. Lisäksi 15-vuotiasta henkilöä kuulusteltiin torstaina.

Reutersin mukaan 15-vuotias on medialähteiden mukaan sittemmin vapautettu, ja häntä kohdellaan tapauksen todistajana.

Viranomaisten mukaan suunnitellun iskun 19-vuotias pääepäilty oli tunnustanut uskollisuuttaan ISIS:lle ja hänen kotoaan löytyi kemikaalisia aineita.

Swiftin oli tarkoitus esiintyä Wienissä kolmesti: torstaina, perjantaina ja lauantaina. Kaikki konsertit peruutettiin terroriuhan takia.

Lue myös:

    Uusimmat