Bataatti-inkiväärilaatikko (4 annosta)
- 1 kg bataatteja
- 1 tl kokonaisia maustepippureita
- suolaa
- 50 g voita
- 2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- ripaus muskottipähkinää
- 1dl korppujauhoa
- 1 muna
- 1dl maitoa
Keitä kuorittu ja pilkottu bataatti täysin kypsäksi suolalla ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi kokonaan pois ja lisää voi. Lisää myös raastettu inkivääri sekä ripaus muskottipähkinää. Soseuta bataatit tasaiseksi mausteineen. Vatkaa muna ja maito sekaisin keskenään ja lisää seos kattilaan, sekoita. Kaada sose uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhot. Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin tunti.
Punajuuri-vuohenjuustolaatikko (4 annosta)
- 1 kg punajuuria
- 1-2 sipulia
- 4 perunaa
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia
- ripaus neilikkaa
- 200 g vuohenjuustoa
- 4 dl kermaa
Kuori ja leikkaa punajuuret ja perunat ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta suolalla, pippurilla, timjamilla sekä neilikalla. Lado ainekset voideltuun uunivuokaan kerroksittain murennetun vuohenjuuston kera. Kaada kiehautettu kerma vuokaan ja paista laatikkoa 200 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Anna laatikon tekeytyä foliolla peitettynä n. 30 minuuttia.
Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala