Valiokunta esittää Tampereen apulaispormestarin erottamista

Tampereen kaupunginvaltuuston asettama tilapäinen valiokunta esittää apulaispormestari Ilkka Sasin (kok.) erottamista apulaispormestarin tehtävästä, kertoo STT:lle valiokunnan puheenjohtaja Mikko Aaltonen (vas.). Erottamisesta päättää kaupunginvaltuusto ensi maanantaina.

Valiokunta esittää valtuustolle, että valtuusto toteaa Sasin menettäneen valtuuston luottamuksen. Kuntalain mukaan valtuusto voi erottaa apulaispormestarin kesken toimikauden, jos hän ei nauti valtuuston luottamusta.

Valiokunta perustelee päätöstä esimerkiksi negatiivisella julkisuudella.

– Apulaispormestari Ilkka Sasin käyttäytyminen ja negatiivisen julkisuuden yhdistyminen Tampereen kaupunkiin julkisyhteisönä ja kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin voivat olla luottamuksen menettämisen perusteena, kertoo Aaltonen päätöksen perusteluista.

Aaltonen kertoo, että kaikkia valtuustopuolueita edustava valiokunta oli päätöksessään yksimielinen.

Aiemmin poliisi epäili Sasia seksuaalisesta ahdistelusta ja alkoholirikoksesta, mutta syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

Aamulehden tietojen mukaan epäilyt liittyivät Tampereen kaupunginvaltuuston Raatihuoneella järjestettyjen pikkujoulujen jälkeisiin tapahtumiin viime joulukuussa.

Päätetään ensi viikolla

Aaltonen kertoo, että valiokunnan esityksen käsittely tulee kiireisenä kaupunginvaltuuston listalle, mikä tarkoittaa, että valtuuston pitää ottaa asia käsittelyyn kiireisenä 16. syyskuuta. Tällöin on kaupunginvaltuuston seuraava kokous.

Valiokunnan esityksen mukaan Sasi voisi jatkaa apulaispormestarina, kunnes uusi apulaispormestari on valittu.

Edellisessä kokouksessaan valiokunta ei tehnyt vielä esitystä kaupunginvaltuustolle, vaan päätti pyytää Sasilta vielä kirjallista selvitystä.

– Siinä ei noussut esiin sellaisia asioita, jotka olisivat muuttaneet tätä valiokunnan käsitystä tilanteesta, kertoo Aaltonen.

Kaupunginvaltuusto asetti heinäkuun alussa tilapäisen valiokunnan selvittämään Sasin luottamusta.

Elokuussa Sasi erotettiin toistaiseksi kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmästä. Ryhmän mukaan erottamisen syynä oli Sasin epäasiallinen käytös ja luottamuspula.

Lue myös:

    Uusimmat