Valioliiga-tähti sai karmean tiedon päätösvihellyksen soitua – ryntäsi välittömästi kohti miljoonakotia

Huippujalkapalloilijoiden kotien ryöstäminen on kasvanut maailmalla viime vuosina valitettavan laajaksi ilmiöksi. Siitä osansa sai tuoreimpana Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen hyökkääjä Jack Grealish.

Pelaajien koteihin on murtauduttu usein juuri silloin, kun nämä ovat pelikentällä tositoimissa. Niin tälläkin kertaa. Grealish pelasi keskiviikkona Cityn nutussa vierasottelua Evertonia vastaan Liverpoolissa, kun ryöstäjät tarttuivat tilaisuuteen tämän 24 hehtaarin tontilla.

Ryhmä voroja ei tiirikoinut itseään tyhjään taloon, sillä Walesin vastaisella rajalla Cheshiressä sijaitsevassa ja seitsemän makuuhuonetta käsittävässä kodissa oli paikalla Grealishin kymmenen sukulaista seuraamassa tämän otteita television välityksellä.

Talonväki kuuli brittimedian tietojen mukaan ääniä yläkerrasta ja koirien kiihkeää haukkumista. Tilanteen valjettua Grealishin tyttöystävä, vanhemmat, isoäiti, kaksi siskoa ja veli hakeutuivat piiloon talossa, johon Grealish oli vastikään kumppaninsa kanssa ennen joulua muuttanut.

Panttivankitilanteenkin puhkeamista pelänneet poliisivoimat ryntäsivät noin 6,4 miljoonan euron arvoiselle talolle iltakymmeneltä saatuaan hälytyksen kymmenen minuuttia aikaisemmin, mutta ryöstäjät olivat ehtineet karata vieden mukanaan yli miljoonan punnasta edestä kelloja ja koruja.

Tutkinnat eivät ole toistaiseksi johtaneet pidätyksiin.

Ennen Grealishia varkaiden uhriksi oli viimeksi joutunut West Hamin Kurt Zouma, jonka kotiin rosvot iskivät joulun alla Essexissä.

Viime vuoden aikana Englannissa ryöstöjen kohteeksi ovat joutuneet muiden muassa Valioliiga-pelaajat Victor Lindelöf, Jesse Lingard, Fabinho, Serie A:han sittemmin siirtynyt Paul Pogba ja Grealishin tavoin Cheshiressä ryöstön kohteeksi joutunut Alex-Oxlade Chamberlain

Useat pelaajat ovat joutuneet myös itse perheineen väkivallan kohteiksi oltuaan kotona ryöstäjien saapuessa. Varkaiden kanssa käsikähmään on ajautunut brittimedian mukaan ainakin joulukuussa 2021 roistot kohdannut Joao Cancelo

Maalivahti Robin Olsen ja ex-pelaaja Ashley Cole kohtasivat vieläkin pelottavampia hetkiä. Olsen joutui lapsineen sidotuksi varkaiden putsatessa taloa, kun taas sidottua Colea uhattiin sormien katkomisella.

Turvallisuusviranomaiset ovat toistuvasti varoittaneet jalkapalloilijoita kohonneesta murtovarkauden riskistä näiden laajasti tunnettujen aikataulujen ja varallisuuden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat