Valokuitukaapeliverkkoja vahingoitettiin useilla alueilla Ranskassa – "Siihen tarvitaan kirvestä tai hiomakonetta"

Viikonloppuna Ranskan luotijunaliikenteessä oli laajoja häiriöitä. AFP:n mukaan poliisi on pidättänyt äärivasemmistolaiseen liikkeeseen kuuluvan miehen, jolla oli avaimet rautatieyhtiön tiloihin.

Ranskassa useiden teleoperaattoreiden valokuitukaapeliverkkoja sabotoitiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kertoi maan poliisi.

Epäilty sabotaasi kohdistui kuudelle alueelle, mutta ei poliisin mukaan ole vaikuttanut pääkaupunki Pariisiin, jossa kesäolympialaiset ovat meneillään.

AFP vahvisti maan suurimmilta teleoperaattoriyhtiöiltä, että epäilty sabotaasi on vaikuttanut niihin. Operaattoreihin lukeutuvat ainakin Free ja SFR.

Suurista häiriöistä teleoperaattoreiden tarjoamissa palveluissa ei raportoitu.

SFR:n tiedottaja Nicolas Chatin kutsui sabotaasia ilkivallaksi.

– Kaapeleita leikattiin laajalti. Siihen tarvitsee kirvestä tai hiomakonetta, hän sanoi AFP:lle.

Tapausta lähellä oleva lähde kertoi AFP:lle, että kukaan ole toistaiseksi ilmoittautunut vahingonteon tekijäksi.

Pidätetyllä avaimet rautatieyhtiön tiloihin

Viikonloppuna Ranskan luotijunaliikenteessä oli laajoja häiriöitä, jotka vaikuttivat satoihintuhansiin matkustajiin.

Uutistoimisto AFP:n lähteen mukaan Ranskan poliisi pidätti sunnuntaina äärivasemmistolaiseen liikkeeseen kuuluvan aktivistin. Nimettömän poliisilähteen mukaan mies otettiin kiinni Pohjois-Ranskassa valtion rautatieyhtiön SNCF:n alueelta.

Lähteen mukaan miehellä oli avaimet rautatieyhtiön teknisiin tiloihin, työkaluja ja äärivasemmistoon viittaavaa kirjallisuutta.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin sanoi France 2 -televisiokanavalle, että juniin kohdistuneissa epäillyissä tuhopoltoissa on kyse äärivasemmiston perinteisistä toimintatavoista.

Sisäministeri sanoi myös, että viranomaiset ovat tunnistaneet tietyn määrän sellaisten henkilöiden profiileja, jotka ovat mahdollisesti sabotaasin takana.

Perjantaina alkaneiden häiriöiden syyksi epäillään tuhopolttoja. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko viikonlopun epäillyt tuhopoltot ajoitettu häiritsemään myöhemmin samana päivänä alkaneita olympialaisten avajaisia.

Poliisi ei ole kertonut, onko valokuitukaapeliverkkoihin ja junaliikenteeseen kohdistuneilla epäilyillä sabotaasi-iskuilla yhteyttä toisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat