Valtteri Bottaksesta karua tekstiä

Hollantilainen kilpa-autoilija ja Formule1.nl:n F1-asiantuntija Tom Coronel lataa karua tekstiä Sauberin Valtteri Bottaksesta.

Coronel ei silittele suomalaisen päätä tämän ankean alkukauden jäljiltä.

– Voimme odottaa huomattavasti enemmän Bottaksen kaltaiselta kuljettajalta, Coronel aloittaa, jatkaen perään:

– On aina vaikea hypätä parhaasta tallista heikompaan, mutta antaisin paljon mieluummin näyttöpaikan jollekin nuorelle lupaukselle. Bottaksen pitäisi vain lopettaa. Nolla pistä, painu kuuseen! Coronel täräyttää.

Coronel myöntää, että Bottas ei saa paljoa apuja hänen nykyiseltä talliltaan. Sauberin vauhti on sakannut pahasti, minkä myötä Bottaksella on ollut vaikeuksia päästä pistekamppailuun mukaan.

Bottaksen ja toisen Sauber-kuljettajan Guanyu Zhoun pistesarake näyttää pyöreää nollaan.

Coronel ei kuitenkaan paljoa sääli Bottasta hänen räväkässä ulostulossaan.

– Tee jotain muuta. Mene Suomeen ja tee hassuja videoita. Anna paikkasi jollekin toiselle, joka tarvitsee sitä kehittymistä varten. Nyt hän vain tuhoaa nuorten kuskien uria.

– Bottas ei ole näyttänyt tällä kaudella yhtään mitään. Kyse on vanhentumisesta. Kuin kalat ja hedelmät, ne alkavat jossain vaiheessa mätänemään, Coronel sivaltaa.

Coronel on itse ajanut urallaan muun muassa Formula 3 Masters ja Formula Nippon -sarjoissa. Hän on voittanut WTCC-rata-autoilusarjan mestaruuden vuosina 2006 ja 2009.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Hollannissa. 

Lue myös:

    Uusimmat