Valtteri Bottaksesta esitettiin kulmia nostattava väite

Valtteri Bottas ajaa tulevaisuudestaan formula ykkösissä. Asiantuntijana toimiva entinen F1-kuljettaja Marc Surer kyseenalaistaa kuitenkin suomalaisen motivaation Sauberilla.

Bottas on kaasutellut nykyisessä tallissaan vuodesta 2022. Nykyisin Sauberin nimeä kantava talli muuttuu Audiksi vuonna 2026.

Saksalaiskonkari Nico Hülkenberg siirtyy tiimiin tuleviksi kausiksi monivuotisella sopimuksella, mutta ensi kauden toisen kisakuljettajan paikka on vielä auki. Avoimien istuimien käytyä vähiin se vaikuttaa olevan Bottaksen ainoa mahdollisuus siihen, että hänen F1-uransa jatkuisi tulevalla sesongilla.

Sveitsiläinen asiantuntija Marc Surer, joka ajoi F1-sarjassa 1979–1986, ei kuitenkaan Bottaksesta kauniita puhu. Hän lobbaa Sauber/Audille hänen sijaansa saksalaista Mick Schumacheria.

Schumacher on tätä nykyä Mercedeksen reservikuljettaja. Kisakuskina hän on ajanut formula ykkösissä Haasilla 2021–22.

– Mahdollisuudet (kisakuskin paikkaan) käyvät pienemmiksi ja pienemmiksi. Audi on ainoa jäljellä oleva paikka, Formel1.den haastattelema Surer uskoo.

Sitten asiantuntija pudotteli kulmia nostattavaa tekstiä.

– Ennen kuin he antavat mahdollisuuden Bottakselle, joka ajaa ilman motivaatiota perällä, he voisivat antaa sauman myös Mickille.

Siinä missä Bottas kisasi ennen nykyistä talliaan vuosien ajan kärkitiimi Mercedeksellä voitoista ja palkintokorokesijoista, meno heikommassa tallissa on ollut sittemmin odotetusti toista. Kokenut suomalaispilotti ei ole tänä vuonna yltänyt vaisulla Sauberilla 13. sijaa korkeammalle. On kuitenkin kova väite, ettei Bottaksella olisi motivaatiota, koska pelissä on hänen tulevaisuutensa koko sarjassa.

Suomalainen itse puhui vahvasti jatkohaluistaan Zandvoortissa, jossa kisataan tänä viikonloppuna Hollannin GP.

– Prioriteettini on olla osa Audin projektia, ja näin se on ollut siitä lähtien, kun kerrottiin, että formula ykkösiin tulee uusi brändi. Olen aina osoittanut kiinnostusta siihen, Bottas sanoi.

Schumacherissa "jotain"

Surer kertasi tuominneensa aiemmin Mick Schumacherin "aika vahvasti F1-kuskina".

– Tein sen kuitenkin myös siksi, että hän ei minusta hyödyntänyt lahjojaan. Uskon hänen lahjakkuuteensa! Hän on nopea, hän osoitti sen Formula 2:ssa. Hän ohittikin todella hyvin. Hänessä on jotain, Surer sanaili.

Surer on antanut aiemminkin rapaa Bottakselle. Esimerkiksi vuonna 2021 hän oli sitä mieltä, että Mercedeksen Lewis Hamilton olisi voittanut tiukassa taistossa Red Bullin Max Verstappenin sijaan maailmanmestaruuden, jos Hamiltonin tallikaverina ajaneesta Bottaksesta olisi ollut enemmän apua. Surer sanoi Bottaksen jäävän toistuvasti jumiin muiden taakse ja kritisoi ohittamisen olevan hänelle todella vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat