Valtteri Bottas sai tiukan varoituksen F1-kuskilta

F1-kausi kääntyy loppusuoralle – Max Verstappen ja Red Bull tiukoilla mestaruustaistoissa 2:37
Katso: F1-kausi loppusuoralla – Max Verstappen ja Red Bull tiukoilla mestaruustaistoissa.

F1:n ainut suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas taistelee tulevaisuudestaan Sauberilla, mutta ei seiso tavoitteensa kanssa yksin. Bottaksen tallikaveri ja sarjan ainut kiinalaiskuski Zhou Guanyu on vastaavasti ilmoittanut tekevänsä kaikkensa, jotta hän veisi ensi kauden viimeisen kuljettajapaikan itselleen.

– Juuri nyt suunnitelmana on yrittää taistella paikasta Sauberilla, tässä tallissa. Se on hyvin suoraviivaista, Zhou sanoi Reutersille Singaporen osakilpailun alla perjantaina.

– Yritän antaa kaikkeni jäljellä olevissa kisoissa, jotta voin toivottavasti näyttää ihmisille, (tiimipäällikkö) Mattialle (Binottolle), mihin pystyn, ja tehdä sellaisen suorituksen, jonka hän haluaa nähdä.

Sauber, josta tulee Audin tehdastalli vuonna 2026, ilmoitti huhtikuussa pestanneensa saksalaiskuljettaja Nico Hülkenbergin ensi kaudeksi. Hänen vierellään on kuitenkin vielä paikka avoinna ja Bottasta on pidetty ennakkosuosikkina jatkosopimuksen saamiselle.

"Brutaalia"

Bottas on itse sanonut olevansa 99-prosenttisen varma jatkostaan Sauberilla. Zhou näkee tilanteen hieman toisin.

– Sanoisin, että minulla on 50 prosentin mahdollisuus jäädä, mutta eihän sitä koskaan tiedä, Zhou jatkoi.

– Tämä on brutaalia tässä urheilussa. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu tai mitä tarkalleen ottaen joutuu kohtaamaan.

Zhou vihjaa, että hänellä olisi varavaihtoehtoja muissa mestaruuskilpailuissa. Esimerkiksi Formula E:n toimitusjohtaja Jeff Dodds on sanonut haluavansa kiinnittää Zhoun sarjaansa.

– Voin vain sanoa, että jo nyt monet hyvät ja erittäin vahvat tallit muista sarjoista ovat ottaneet minuun yhteyttä. En aio mainita keitä, mutta niitä on muutama eri luokissa, Zhou sanoi.

– Juuri nyt taistelen kuitenkin vain paikastani täällä Sauberilla.

Sauberilla on ollut vaikea kausi tänä vuonna. Se on valmistajien sarjassa viimeisenä ainoana tallina, joka ei ole vielä saanut ainuttakaan pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat