Valtteri Bottas avautuu F1-sopimustilanteestaan

Valtteri Bottas toivoo tuoreiden päivitysten tuovan Sauberille uutta vauhtia.

F1:n suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas valmistautuu viikonloppuna Unkarissa ajettavaan kisaviikonloppuun. Vaikka autourheilun kuninkuusluokan ensi kauden kuljettajamarkkinat ovat jo pitkään käyneet kuumana, on Bottaksen tulevaisuus edelleen hämärän peitossa.

Sauberin ratissa ajava Bottas myöntää, että neuvottelut eivät ole sujuneet täysin suunnitelmien mukaan.

– Jos olen rehellinen, toivoin asioiden ratkeavan ennen tätä viikonloppua, koska viime viikolla ei ollut kisaa. Meidän täytyy silti vielä odottaa hetki. Minulla ei ole selvää vastausta. Tilanne voi käydä hermoja raastavaksi, jos asiat pitkittyvät vielä elokuun kesätauolle tai siitä vielä eteenpäin.

Eniten huhuissa suomalaiskuljettajaa on viety Williams-tallin riveihin, mutta brittitallin uskotaan olevan myös Ferrarin tämän kauden päätteeksi jättävän Carlos Sainzin perässä. Bottas tiedostaa kuskimarkkinoiden kuumimpana nimenä pidetyn espanjalaisen päätöksen vaikuttavan monen kuljettajan tulevaisuuteen.

– Ehkä odotan Carlosin (päätöstä), ehkä en, Bottas kommentoi kryptisesti.

Vaikka huhut ovat vieneet Bottasta pois Sauberilta, näkee suomalainen myös jatkon sveitsiläistallin riveissä mahdollisena.

– Uskon, että se vaihtoehto on edelleen olemassa.

Aukeaako pistetili viimein?

Bottaksen ja Sauberin kauden pistetili on edelleen avaamatta, vaikka formulakausi on saavuttanut jo puolivälinsä ennen Unkarin Hungaroring-radalla ajettavaa kisaviikonloppua.

Vaikka Bottas myöntääkin tallinsa tilanteen olevan vaikea, ei suomalaiskuljettaja ole vaipunut vielä epätoivoon.

– Hyvä asia on se, että kautta on vielä puolet jäljellä. Tässä vaiheessa yhdenkin pisteen nappaaminen olisi jo jotain, Bottas arvioi.

Bottas on toiveikas, että kaksi viikkoa sitten ajetun Britannian osakilpailun jälkeen autoon tehdyt päivitykset tuovat mukanaan uutta vauhtia. Suomalaiskuljettaja vakuuttaa, että motivaation puutteesta pistetilin avaaminen ei ainakaan jää kiinni.

– Pisteistä taisteleminen saa minut edelleen syttymään. Olemme saaneet autoon uusia osia, ja tämä on erilainen rata (Britannian Silverstoneen verrattuna). Ikinä ei voi tietää, mitä tapahtuu, Bottas ennakoi kisaviikonloppua.

Lue myös:

    Uusimmat