Valtteri Bottas ilahtui F1:n väriläiskäautosta

Sauberin eli Staken suomalaiskuski Valtteri Bottas jakoi sangen lupaavaa tekstiä sveitsiläistallin uudesta menopelistä.

Bottas hyökkäsi radalle heti aamupäivälle F1:n virallisissa talvitesteissä Bahrainissa. Bottas ajoi aamupäivän aikana Sauberin uudella, hyvin värikkäällä C44-autolla yhteensä 68 kierrosta.

Bottas oli parhaimmillaan tuloslistan kärkipäässä. Iltapäivällä Sauberin kuljettajat olivat tuloslistan keskivaiheilla.

– On tuo parempi kuin C43 (Sauberin edellisen vuoden menopuoli), se on selvää. Hyvä niin. Toki, osasimme ennustaa, että noin käy simulaattorivetojen perusteella, Bottas totesi muun muassa RacingNews365:n mukaan.

– Auto on mennyt eteenpäin talven aikana, mutta iso kysymys on se, että kuinka paljon muut ovat pystyneet parantamaan. Sen näemme ensi viikolla, Bottas viittasi kauden ensimmäiseen kisaan, mikä ajetaan talvitestien tapaan Bahrainissa.

Bottaksen mukaan Sauber eli Stake ei ole edes yrittänyt vielä tykittää kovia kierrosaikoja, vaan tavoitteena on ollut saada tuntumaa autoon.

Bottaksen mukaan Sauberilla isoimmat muutokset ovat kohdistuneet auton tasapainoon ja ilmavirran hallintaan.

– Autossa ei ole mitään perustavanlaatuista vikaa. Emme ole löytäneet vielä optimaalista ajokorkeutta, mikä voi tuoda meille lisää suorituskykyä. Meidän pitää löytää rajat sille, että miten paljon pystymme puskemaan. Auton tasapainon kanssa on edelleen tekemistä, suomalainen mietti.

Lue myös:

    Uusimmat