Vanha sohva Karstulassa kätki sisäänsä melkoisen yllätyksen: "Ei sitä olisi mitenkään voinut käsikirjoittaa"

Kissanpentu vai Hämähäkkimies? Vanha sohva Karstulassa kätki sisäänsä melkoisen yllätyksen 2:12
Näin värikkäin sanakääntein höystettynä Susanna ja Mico löysivät salamatkustajan.

Uutta sohvaa toimittaneet Susanna ja Mico nappasivat mukaansa asiakkaan vanhan sohvan, johon jäi roikkumaan jotain ylimääräistä.

Muusikko ja Karstulan kunnalla kulttuurityötä tekevä Susanna Leppänen, 29, koki äskettäin aikamoisen yllätyksen siskonpoikansa Micon, 14, kanssa.

Kaksikko oli ollut kesäisenä viikonloppuna auttamassa Susannan äitiä eräässä mieleenpainuvassa sohvan kotiinkuljetuksessa.

– Äidillä on ollut 40 vuotta yksityinen huonekaluliike Karstulassa. Autan aina välillä muiden töiden ohessa äitiä esimerkiksi kuljettamalla tilauksia asiakkaille noin sadan kilometrin säteellä, Susanna kertoo puhelimessa.

Karstula on pieni kunta pohjoisessa Keski-Suomessa.

Susannan ja Micon oli ollut tarkoitus viedä tilattu sohva naapurikuntaan Kyyjärvelle uuteen kotiin ja samalla napata asiakkaan vanha sohva mukaansa. Vanha sohva oli tarkoitus viedä tuhottavaksi, todennäköisesti poltettavaksi.

– Normaalisti emme hae vanhoja huonekaluja pois, tämä oli poikkeustapaus, Susanna mainitsee.

Micon avulla Susanna kantoi vanhan sohvan pakettiautoon ja lähti peruuttamaan asiakkaan pihasta pois. Kaikki vaikutti olevan ihan hyvin.

Kurvaus tienposkeen

Sää oli tuona päivänä mainio. Mico ja Susanna päättivätkin matkalla pysähtyä ostamaan jäätelöt ja köröttelivät Kyyjärveltä kohti kotia Karstulassa. Matkaa kuntien välillä on vähän vajaa 30 kilometriä.

– Ehdittiin ajaa noin kymmenen kilometriä, ennen kuin piti kääntyä takaisinpäin, Susanna paljastaa.

Yhtäkkiä Micon puhelin alkoi nimittäin piristä. Susannan äiti oli jo hetken aikaa yrittänyt tavoittaa tienpäällä ollutta kaksikkoa.

– Puhelimessa ollut äitini käski tarkistaa, onko meillä sattumoisin kissanpentu kyydissä, Susanna paljastaa.

Asiakkaalta oli kissanpentu hukassa.Kissanomistaja oli tajunnut epäillä, että kissa on saattanut lähteä vähän hurjemmalle seikkailulle kuin kodin pihapiiriin.

Susanna ajoi pakettiauton sivuun sopivassa kohdassa Micon yrittäessä kurkkia matkustamosta pakettiauton tavaratilaan. Ikkunasta ei kuitenkaan mitään erikoista näkynyt.

– Jokin vaisto minussa pisti kuvaamaan tilannetta. Ei sitä olisi mitenkään voinut käsikirjoittaa, Susanna kertoo.

Kissa orrella Hämähäkkimiehenä

Kun pakettiauton tavaratilan sivuovi aukesi, ei kaksikolla kauaa mennyt todeta, että toden totta, sohvan mukana oli matkaan päässyt myös pikkuinen kissanpentu.

Susannan kuvaama video sohvan pohjaan takertuneesta kissanpennusta on ollut viime viikon isoimpia suomalaisia TikTok-hittejä.

– Mitä tässä nyt oikein tapahtui? Kerropa! Susanna pyytää videolla nuorta Micoa kertaamaan, miten tilanteeseen oli jouduttu. Voit katsoa videon jutun yltä!

Videolla Mico spekuloi, olisiko kissa voinut olla jonkinlaisessa Hämähäkkimiesasennossa sohvan pohjassa kiinni, kun he olivat kantaneet sohvan pakettiautoon. Pohjassa oli nimittäin juuri sopivankokoiset puurakenteet, että sinne mahtui varsin näppärästi kolmikuinen mustavalkoinen kissanpoika piiloon.

– Tuumattiin sitten äidille, että joo, siellähän se kissa on, Susanna muistelee.

Videon todellinen filmitähti Luka-kissa oli onnistunut vapaamatkustamaan ilman, että kumpikaan Susanna tai Mico olisivat osanneet edes epäillä sen olemassaoloa.

– Ilmoitimme, että kohta Karstulan kissakuljetus toimittaa pennun takaisin, Susanna vitsailee.

Loppu hyvin kaikki hyvin

Tienpientareella Mico esitti myös huolen siitä, että entä jos kissa syöksyisi paniikissa ulos tavaratilasta ja juoksisi joko liikenteen sekaan tai ryntäisi pellolle karkuun.

– TikTokissa moni kummasteli sitä, että miten uskalsimme availla pakettiauton ovia. Ei siinä kyllä ollut mitään pelkoa, että se olisi karannut. Niin visusti se siellä sohvan alla kyyhötti, Susanna kertoo.

Jälkikäteen Susanna on miettinyt myös itse vanhan sohvan kohtaloa. Sitä ei olisi todennäköisesti saman tien viety tuhottavaksi tai poltettavaksi, vaan varastoon. Kissanpennulla olisi kuitenkin voinut olla karu kohtalo, jos omistaja ei olisi välittänyt sen katoamisesta.

Onneksi pikkuisen Lukan omisti kuitenkin sellainen ihminen, joka osasi nopeasti etsiä kadonnutta lemmikkiään.

Lukan suuri seikkailu

Videot Lukan suuresta seikkailusta vanhan sohvan mukana ovat saaneet sosiaalisessa mediassa runsaasti positiivista huomiota.

– Moni kiitteli sitä, että kuljetimme kissan takaisin kotiin asti, Susanna kertoo.

Musiikkia tekevälle Susannalle kokemus oli kaiken kaikkiaan hassu sattumus.

– Minulla on tulevalla levylläni Kissa-niminen kappale. Se itse asiassa soi tuon viraalin videoni taustalla sosiaalisessa mediassa. Nyt tästä tuli ihan oikea kissavideo-tilanne, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat