Siskon kuolema oli kova paikka nuorelle Olli Rehnille. Rehn kirjoittaa asiasta "Kuilun partaalla – Näin euro pelastettiin" -kirjassa.
Olli Rehn joutui komissaarina torjumaan huhuja Suomen euroerosta. Katso video!
1:20:24
Rehn kirjoittaa eläneensä lapsena ja nuorena melko tavallista, pääasiassa onnellista elämää.
Rehnin mukaan kaikki kuitenkin särkyi tammikuisena aamuna 1987 kun auto, joka oli ollut viemässä hänen siskoaan Sirpaa hiihdon SM-kisoihin, oli joutunut onnettomuuteen. Olli Rehn oli tuolloin 24-vuotias.
– Lensin ensimmäisellä lennolla Kuopioon katsomaan Sirpaa yliopistolliseen sairaalaan. Hän ei koskaan palannut tajuihinsa, ja yksitoista päivää myöhemmin hän kuoli.
– Suruamme on mahdotonta kuvailla. Vanhempani eivät milloinkaan toipuneet siitä. Sirpa oli lahjakas, ahkera tekniikan ja kauppatieteiden opiskelija Teknillisessä korkeakoulussa, ja hänestä olisi tullut loistava yrittäjä. Hautajaisten jälkeen vietin paljon aikaa hänen haudallaan juttelemassa hänen kanssaan, kirjoittaa Rehn.
Lue myös: Olli Rehn joutui komissaarina torjumaan huhuja Suomen euroerosta "Fixitistä" – ministeri Urpilaisen lausuntoa tulkittiin maailmalla jopa varoituksena
Muutos alkoi Merja-vaimon tapaamisesta
Olli Rehn kirjoittaa tulleensa tuolloin siihen johtopäätökseen, että hänen pitää yrittää elää merkityksellinen elämä ja edistää oikeudenmukaisuutta.
Rehnin mukaan siskon kuolema teki hänestä alakuloisen useiden vuosien ajaksi.
– Melko mutkattoman lapsuuden ja nuoruuden jälkeen elämäni muuttui yhtäkkiä vuonna 1987 melankoliseksi. Taistelin tunnetta vastaan enimmäkseen tekemällä kovasti töitä. Olen pahoillani, jos jotkut kumppanini tai ystäväni tunsivat itsensä laiminlyödyiksi tai loukkaantuivat.
– Vasta kun tapasin vaimoni Merjan vuonna 1993, menimme naimisiin vuonna 1995 ja saimme tyttäremme Silvan vuonna 1998, mielialani muuttui ensin neutraaliksi ja sitten positiiviseksi, vaikka se jäikin pysyvästi asiallisen puolelle, Olli Rehn kirjoittaa.