Vantaan Kuusijärvellä oli paikalla uimavalvojia ja isä, kun lapset löydettiin vedestä elottomina – poliisi tiedottaa lisää sunnuntaina

Vantaan Kuusijärven uimarannalla oli perjantaina paikalla uimavalvojia ja isä, kun kaksi lasta löydettiin vedestä elottomana. Asiasta kertoo STT:lle Vantaan kaupungin uimarantojen päivystävä esihenkilö Markku Tiusanen.

Tiusasen mukaan paikalla oli kolme uimavalvojaa rannan kolmella valvonta-alueella, kun rannalla ollut lasten isä ilmoitti lasten olevan kadoksissa. Tämän jälkeen uimavalvojat alkoivat etsiä lapsia vedestä. Rannalla myös kuulutettiin, että kaksi lasta on kateissa.

Tiusasen mukaan lasten löydyttyä heitä elvyttivät uimavalvojat, ammattitaitoiset sivulliset ja poliisi.

Poliisin mukaan lapset vietiin tämän jälkeen sairaalaan. Poliisi tiedottaa tilanteesta lisää sunnuntaina iltapäivällä.

Tiusasen mukaan uimarannalle saatiin illalla sosiaali- ja kriisityöntekijöitä puhumaan omaisten, sivullisten ja työvuorossa olleiden valvojien kanssa.

STT ei tavoittanut poliisia lauantaina kommentoimaan tapahtunutta. Itä-Uudenmaan poliisi kertoi perjantaina selvittävänsä tapahtumien kulkua ja onnettomuuteen johtaneita syitä.

Ylen mukaan lapset olivat uineet ennen katoamistaan lapsille tarkoitetussa laiturein aidatulla alueella,  jonka syvyys on enintään noin metrin. Uimapaikan laitureiden päissä veden syvyys on Vantaan kaupungin mukaan keskimäärin 2,5 metriä.

Uimarannalla on uimavalvonta kesällä joka päivä kello 10–20. Päivästä ja kellonajasta riippuen valvomassa on Tiusasen mukaan normaalisti 2–6 uimavalvojaa.

Huoltajilta kaivataan valppautta

Tiusanen kertoo, että ennen perjantain onnettomuutta Kuusijärven uimarannalla ei ole ollut tänä kesänä moniakaan läheltä piti -tilanteita.

Sen sijaan aiempina kesinä tapauksia on ollut hänen mukaansa enemmän.

–  Ei ehkä ihan joka viikko, mutta kyllä niitä oli (aiemmin) useita, Tiusanen kertoo.

Hänen mukaansa uimarannalle saatiin illalla sosiaali- ja kriisityöntekijöitä puhumaan omaisten, sivullisten ja työvuorossa olleiden valvojien kanssa.

Tiusanen muistuttaa, että huoltajien tulisi olla valppaana koko ajan, kun heidän mukanaan uimarannalla on pieniä lapsia tai ihmisiä, joilla on muuten puutteellinen uimataito.

–  Heidän pitää valvoa uimista ja olla välittömästi tarvittaessa apuna. Täyteen pakatulla uimarannalla uimavalvojat ja muut uimarannalla olijat eivät pysty millään valvomaan ja huomaamaan kaikkea, mitä siellä tapahtuu, hän sanoo.

Uimarannalla on uimavalvonta kesällä joka päivä kello 10–20. Päivästä ja kellonajasta riippuen valvomassa on Tiusasen mukaan normaalisti 2–6 uimavalvojaa.

Uutista päivitetty klo 18.58, lisätty poliisin tiedotusaika.

Lue myös:

    Uusimmat