Vapaaksi päässyt koira raateli Faunin, 1, hengiltä, ja puri sitä ulkoiluttanutta Markoa – kuva voi järkyttää

Vantaalaisen Jutta Müllerin ja hänen miehensä Marko Virtasen iltalenkki tiistaina kolmen mäyräkoiran kanssa sai traagisen käänteen, kun vapaana ollut isompi koira hyökkäsi yhden koirista kimppuun.

Hyökkäys tapahtui lenkin loppupuolella parkkipaikalla, jossa isompi valkoruskea koira pääsi omistajiltaan vapaaksi.

– Ilmeisesti staffi-bullterrieri-sukuinen sekaroituinen koira pääsi irti ja hyökkäsi suoraan meidän Faunin kimppuun. Koira tuli suoraan kiinni Fauniin, ilman mitään provosointia. Mieheni Marko meni väliin ja yritti pitää koiria erillään, kertoo järkyttynyt Müller MTV Uutisille.

Pyrkiessään irrottamaan isompaa koiraa mäyräkoiran kimpusta Virtanen sai vammoja jalkaan, käteen ja kaulaan.

– Auton takaa tilanteeseen mukaan tuli koiran toinen omistaja auttamaan Markoa, joka tässä vaiheessa oli jo yltäpäältä omassa ja koiran veressä, Müller kertaa.

Müller kertoo omistajan saaneen koiransa kaulaotteella irti Faunista ja lopettamaan raatelemisen.

– Fauni sai todella järkyttävät vammat. Vaikka sain koiran Evidensiaan hätäleikkaukseen todella nopeasti, sen vammat olivat liian vakavia ja laajoja, joten hieman yli vuoden ikäinen Fauni jouduttiin lopettamaan. 

MTV Uutiset on nähnyt eläinlääkärin raportin Faunin vammoista ja lopettamisesta sekä lääkärin merkinnät Markon vaurioista. Eläinlääkärin raportista on nähtävissä Müllerin koiran vammojen vakavuus.

Tilanteesta on tehty rikosilmoitus vammantuottamuksesta.

– Aivan järkyttävä tilanne. Fauni oli menossa ensimmäistä kertaa viikonloppuna näyttelyyn ja oli tullut meille sitä varten sijoitusperheestään. Tässä on nyt sikäli tuplasuru molemmissa perheissä, suree Müller.

Faunin tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat