Vasemmistoliitto rankaisi kapinallisiaan, mutta ei kerro miten – hallitusyhteistyön halutaan jatkuvan

LK Jussi Saramo 2
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ei kerro julkisuuteen, minkälaisista rangaistuksista on kyse.Lehtikuva
Julkaistu 22.09.2022 16:18(Päivitetty 22.09.2022 17:41)
Toimittajan kuva

Ossi Rajala

ossi.rajala@mtv.fi

@OssiRajala

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on antanut tänään jonkinlaiset rangaistukset viidelle kansanedustalleen, koska he äänestivät maanantaina potilasturvallisuuslakia vastaan. Puolue sanoo olevansa edelleen sitoutunut hallitusyhteistyöhön.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ei kerro julkisuuteen, minkälaisista rangaistuksista on kyse.

– Keskustelua on käyty hyvässä hengessä. Kaikki ovat sitoutuneita hallitustyöhön ja ryhmän sääntöjen mukaiset toimenpiteet on tehty, Saramo kommentoi tiedotusvälineille.

Eli mitä ne toimenpiteet ovat?

– Ne on niin kuin kaikilla ryhmillä ryhmän sisäisiä eli en rupea niitä sen enempää käymään läpi, Saramo vastasi.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan velvollisuuksien laiminlyönnistä voi seurata huomautus, varoitus tai ryhmästä erottaminen. Nyt kyseessä on ollut joko huomautus tai varoitus, koska ryhmästä ei ole erotettu ketään.

Saramon mukaan Vasemmistoliitto haluaa jatkaa hallitusyhteistyötä ja eduskuntaryhmä lähtee siitä, ettei uusia lipeämisiä tapahdu.

Potilasturvallisuuslaki oli Saramon mukaan poikkeuksellinen lakiprosessi, joka tapahtui hyvin nopeasti. Ryhmä oli Saramon mukaan yksimielinen päätöksissään.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Anna Kontula, Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Suldaan Said Ahmed äänestivät potilasturvallisuuslakia vastaan. Lisäksi neljä Vasemmistoliiton kansanedustajaa oli poissa ratkaisevasta äänestyksestä. Vasemmistoliitolla on 16 kansanedustajaa.

Muut hallituspuolueet pettyivät Vasemmistoliiton toimintaan, koska pelisääntöihin kuluu, etteivät hallituspuolueet äänestä omia esityksiä vastaan.

Potilasturvallisuuslaki oli kaikille puolueille ikävä päätös, mutta se katsottiin välttämättömäksi potilaiden hengen ja terveyden turvaamiseksi työtaistelutilanteissa.

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat valmistelemassa joukkoirtisanoutumisia, minkä takia hallitus haluaa varmistaa potilasturvallisuuden uudella lailla.

Juttuun päivitetty kello 17.41 Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän sääntöjä koskeva tieto.

Tuoreimmat aiheesta

Vasemmistoliitto