Jättikö kaveri taas vastaamatta viestiisi? Psykologi kertoo mahdollisia syitä tällaiselle käytökselle.
Ärsyttääkö, että kaveri vastaa viestiisi viiveellä tai jättää kokonaan tekstaamatta takaisin? Psykologi Barbara Greenberg muistuttaa Yahoo! Lifestylen haastattelussa, että tätä ei välttämättä kannata ottaa henkilökohtaisesti.
Greenberg huomauttaa, että kaikki eivät pidä tekstaamista yhtä tärkeänä kommunikoinnin ja yhteydenpidon muotona. Jos tämä ”huono tekstaaja” viettää aikaa kanssasi tai pitää yhteyttä jollain muulla tavoin, ei hän välttämättä edes pidä tärkeänä sitä, että hänen pitäisi vastata sinulle välittömästi.
– Jotkut ovat sanoneet minulle, että heistä tuntui, että tekstaaja ei edes halunnut vastausta viestiinsä.
– He ajattelivat, että no, me nähdään lauantaina, joten puhun tästä silloin hänen kanssaan. On olemassa ihmisiä, jotka eivät vain koe tarvetta vastata saman tien ja jotka eivät välttämättä hoksaa, että toinen ihminen tätä toivoisi.
Lue myös: Tekstiviestin yksityiskohta sai hälytyskellot soimaan – näin nopeasti Jocelyn selvitti, että deittisovelluksen "Myles" olikin huijari
Haasteita viestin muotoilussa ja tulkinnassa
On myös heitä, joiden viestittelytyyli saattaa tuntua toisesta kylmäkiskoiselta. Jos teillä on hyvät välit, voi tällainen tunne johtua siitä, että toinen ei oikein osaa ilmaista tunteitaan viestitse.
Myös tulkinta voi aiheuttaa pulmallisia tilanteita.
– Positiivisiksi tarkoitetut tekstiviestit tulkitaan neutraalimmiksi kuin ne on tarkoitettu, Greenberg sanoo.
– Ja neutraalit viestit tulkitaan negatiivisemmiksi kuin on tarkoitettu. Tekstaillessa syntyy monenlaisia väärinkäsityksiä. Mielestäni monet tietävät sen, joten he mieluummin jättävät tekstailun vähemmälle. Se tulkitaan usein töykeäksi käytökseksi, mutta monille ihmisille se ei vain ole heidän suosikkitapansa.
Lue myös: Jos kumppanin läsnäolo ärsyttää ilman syytä, onko aika erota? Raati vastaa: "Jos rakastat, niin toivoa on vielä"
Ei hätää, jos nihkeys rajoittuu viestittelyyn
Mobiilimarkkinoinnin alalla toimiva yrittäjä Amanda Albert kertoo joitain vinkkejä niille, joita läheisen viestittelytyyli ärsyttää.
– Tutkaile, miten he käyttäytyvät, kun näette kasvotusten ja miten puhelimitse. Jos he vaikuttavat kylmänoloisilta vain viesteissään, ota asia niin, että se on vain heidän tapansa vastata ja että he eivät ole vihaisia sinulle.
Jos asia edelleen vaivaa sinua, mainitse asiasta nätisti nähdessänne seuraavan kerran. Älä ärhentele asiasta viestitse.
– Todennäköisesti toinen sanoo, että noin hän vastaa kaikille ja että hänen ei ollut tarkoitus aiheuttaa sinulle tai kellekään muulle pahaa mieltä viestittelytyylillään.
Lue myös: Oletko koskaan kokeillut "perhoshalausta"? Psykologi kertoo, miten se voi helpottaa ahdistusta
Omia tekstailutaitoja voi kohentaa
Jos itse huomaat olevasi "huono tekstailija" eli että vastauksillasi on taipumus olla lyhyitä, satunnaisia eikä erityisen lämminhenkisiä, Albert kehottaa kokeilemaan seuraavia vinkkejä kohentaaksesi tekstailutaitojasi: pari huutomerkkiä, iloista emojia tai hieman lämmintä sävyä viesteihin kantaa jo pitkälle.
– Olen nähnyt tällaisia kommunikointimokia asiakkaiden ja verkostoni parissa ja huomannut, että suurimmassa osassa tapauksista "huono tekstaaja" ei tajua olevansa "huono" ennen kuin joku läheinen ottaa asian puheeksi.
Ja jos toinen on oikeasti sinulle jostain suuttunut, silloin ollaan eri ongelman äärellä. Tällöinkin suositeltavaa on puhua asiasta kasvotusten viestittelyn sijaan.
Lue myös: 10 varoitusmerkkiä huonosta kommunikaatiosta parisuhteessa – "Voi olla hänen tapansa pitää etäisyyttä"
Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!
0:37
Lähde: Yahoo! Lifestyle