Veikkausliiga-nousija Jaron kapteeni herkistyi – valmentaja puhui pelastavasta asiasta

Usvainen tihkusade saatteli lahtelaisen jalkapalloilun toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykkösliigaan, kun yhdeksän peräkkäiskautta kakkostasolla pelannut pietarsaarelainen Jaro nousi sunnuntaina yhteismaalein 2–1 takaisin kotimaisen jalkapalloilun huipulle.

Kotiottelussaan kahden maalin johdon ottanut Jaro joutui keskittymään otteluparin jälkimmäisessä kohtaamisessa Hiihtostadionilla täysin puolustamiseen. Lahtelaiset hukkasivat yhden rangaistuspotkun ennen Luquinhasin pilkulta 56. minuutilla laukomaa johtomaalia. Toisenkin maalin FC Lahti teki lisäajan toisella minuutilla, mutta osuma hylättiin yli viisi minuuttia vieneen VAR-tarkastuksen jälkeen paitsiona.

– VAR pelasti meidät. Emme olisi varmasti nousseet enää jatkoajalla, jos se maali olisi hyväksytty, myönsi viimeisen puolituntisen ulosajon takia vajaalla pelanneen Jaron valmentaja Niklas Vidjeskog.

– Olisimme taatusti taistelleet nousun silti. Kaikki olemme tehneet loistavaa duunia joulukuusta asti yhteisen päämäärän eteen. Vuoden 2015 putoamisesta lähtien nousun toteuttaminen on ollut missioni, vakuutteli Jaron kapteeni Johan Brunell, 33, tippa silmäkulmassa.

Vuonna 1996 perustettu FC Lahti on ollut 2000-luvulla toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vain kesän 2011. Vuonna 1965 perustettu Fottbollsföreningen Jaro on pelannut pääsarjatasolla 23 kautta, joista viimeksi vuodet 2002–2015.