Venäjä julisti urheilijansa kaksinkertaiseksi olympiavoittajaksi – asiassa vain yksi iso mutta

19-vuotias Jevgenia Tshikunova julistettiin Venäjällä uinnin kaksinkertaiseksi olympiavoittajaksi. Asiassa on yksi iso mutta. Tshikunova ei kilpaile Pariisin kesäolympialaisissa.

Venäläismedia Championat kirjoittaa, että Tshikunova tullaan esittelemään Venäjällä olympiavoittajana. Yhdysvaltalainen Kate Douglass voitti 200 metrin rintauinnissa kultaa ja eteläafarikkalainen Tatjana Smith 100 metrin rintauinnin kultamitalin. Kyseisiä voittajia ei kuitenkaan Venäjällä suostuta tunnustamaan.

– Tshikunovaa tullaan esittelemään seuraavan neljän vuoden aikana Venäjällä järjestettävissä kisoissa kaksinkertaisena vuoden 2024 olympiavoittajana, Venäjän uintiliiton puheenjohtaja Vladimir Salnikov totesi.

Venäläisten mielestä Tshikunova olisi ollut 100 ja 200 metrin rintauintikilpailuissa Douglassia ja Smithia nopeampi. Tshikunova ui viime vuonna 100 metrillä maailman kärkiajan ja 200 metrillä uuden maailmanennätyksen. 

Tshikunova kieltäytyi aiemmin tänä vuonna neutraalin urheilijan statuksesta, jolla olisi voinut kilpailla Pariisin olympialaisissa. Hän on saavuttanut urallaan neljä aikuisten arvokisamitalia, joista yksi on Euroopan mestaruus.

Lue myös:

    Uusimmat