Uutta tietoa tähtijuoksijan mystisestä vetäytymisestä – osana erikoista kulissiepisodia

Naisten sadan metrin seitsenkertainen arvokisavoittaja Shelly-Ann Fraser-Pryce katosi mystisesti Pariisin välieräkilpailun lähtöviivalta lauantaina. Kahdesti olympiakultaa juhlineen jamaikalaisen kohtalosta on nyt uutta tietoa.

Fraser-Prycen, 37, kerrotaan loukkaantuneen lämmittelyssä ennen semifinaalia. Hän jättäytyi välierästä vain hetki ennen sen alkua.

Illan tapahtumiin kuului myös erikoinen episodi Stade de France -stadionin porteilla, joka viivästytti mestarijuoksijan verryttelyn alkamista. 

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvamateriaalia, jossa tähtijuoksija riitelee kisavirkailijoiden kanssa stadionin porteilla. Paikalla oli myös muita Jamaikan joukkueen jäseniä. Virkailijat eivät meinanneet päästää ryhmän autoa sisään yleisurheiluareenalle.

Prycen kerrotaan ihmetelleen tilanteessa "muuttuneita kulkemissääntöjä". Jamaikan joukkueen edustaja Ian Kelly kertoi myöhemmin, että Fraser-Prycen lämmittely viivästyi tapahtumien vuoksi, mutta kisasta poisjäänti johtui alkuverryttelyssä saadusta vammasta.

Fraser-Pryce, joka on ilmoittanut päättävänsä menestyksekkään uransa Pariisiin, sadatteli pettymystään Instagramissa.

– On vaikeaa löytää sanoja kuvailemaan pettymystäni. Tiedän, että tukijani jakavat tämän asian kanssani. Olen ollut siunattu fanieni vankkumattomalla tuella aina olympiadebyytistäni 2008 lähtien, jamaikalainen kirjoitti. 

Fraser-Pryce on voittanut urallaan kaikkiaan seitsemän arvokisakultaa satasen sileällä, viisi MM-tasolla ja kaksi olympialaisissa. 

Pariisin lauantai-illan huipentaneen finaalin voitti Saint Lucian Julien Alfred, joka juoksi maalleen ensimmäisen olympiamitalin ajalla 10,72. USA:n Sha'Carri Richardson oli toinen. Pronssille ylsi niin ikään yhdysvaltain Melissa Jefferson.

Lue myös:

    Uusimmat