Useat Euroopan ääripuolueet ovat lähentyneet Venäjää kriisin aikana. Venäjän epäillään myös tukevan ja rahoittavan osaa näistä puolueista. Useimmat tällaiset tahot ovat äärioikealta, mutta eivät kaikki. Yhdistävä tekijä on euroskeptisyys. Toiminnan motiivina pidetään Venäjän pyrkimystä hajottaa EU:n pakoterintamaa.
Yksi merkittävimmistä alueista on Ranska, jossa Marine Le Penin johtama äärioikeistolainen puolue Kansallinen rintama on saanut yhdeksän miljoonan euron lainan Venäjältä vaalityötään varten.
Le Pen on voimakkaasti puolustanut Krimin liittämistä Venäjään, ja hänen mukaansa nimenomaan länsi on syypää uuteen kylmään sotaan. Kansallinen rintama on nostanut statustaan merkittävästi viime aikoina, ja Le Penistä on Ranskassa tulossa todennäiköisesti vahva presidenttiehdokas.
Toinen kiinnostava paikka on Kreikka. Äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue on jo aiemmin pitänyt tiivistä suhdetta Venäjälle ja mm. siunannut Krimin irrottamisen Ukrainasta. Samaan aikaan kuitenkin myös vasemmistolainen Syriza on lähentynyt Venäjää.
Syrizan johtama Kreikka tarvitsee lisälainaa viimeistään kesäkuussa, ja pääministeri Alexis Tsipras vihjailee EU-troikalle että jos rahoitus ei järjesty, sitä voisi tulla myös Venäjältä. Juuri tänään Tsipras ilmoitti aikovansa matkustaa Moskovaan ylimääräiselle vierailulle ensi kuun alussa. Jo aiemmin Tsipras on kertonut aikovansa osallistua Moskovassa voitonpäivän juhlintaan toukokuussa. Kreikka on myös ilmoittanut ettei hän kannata EU:n pakotteita Venäjää kohtaan.
– Vastustamme pakotteita Venäjää kohtaan, sanoi myös Syrizaan kuuluva energiaministeri Panagiotis Lafazanis Financial Timesin mukaan.
– Meillä ei ole mitään erimielisyyksiä Venäjän tai venäläisten kanssa.
Kolmas uusia Venäjä-kumppaneita tuottanut maa on Italia, joka on vahvasti riippuvainen Venäjän kaasusta.
Silvio Berlusconin puolue Forza Italia on käynyt vaalitarkkailemassa Venäjän pyynnöstä sekä Itä-Ukrainassa että Krimillä. Putinin vahvimpana eurotukijana pidetty Berlusconi on myös suorasanaisesti puolustanut Venäjän toimia Itä-Ukrainassa.
Myös Unkarin nationalistinen Jobbik-puolue on puolustanut Krimin liittämistä Venäjään ja kuvaillut sitä termillä "ennakkotapaus". Foreign affairs -lehden mukaan Venäjä todennäköisesti rahoittaa Jobbikia. Lehden mukaan sama pätee myös Bulgarian äärioikeistolaiseen Ataka-puolueeseen. Vastaavan tyyppistä lähestymistä on epäilty oikeistosiivessä myös Itävallassa ja Saksassa.
Britannian EU-vastaisen Ukip-puolueen johtaja Nigel Farage puolestaan esiintyy tiuhaan tahtiin Venäjän Russia Today -RT-kanavalla. Hän on avoimesti sanonut ihailevansa Putinia ja halveksuvansa EU-johtoa. Tosin Farage on korostanut, että hän arvostaa Putinia johtajana, ei niinkään ihmisenä. Silti puheita on pidetty huolestuttavina – Britannia on kenties EU-skeptisin EU-maa.