Ukraina on tehnyt ohjusiskun Krimin lähelle – kuva näyttää valtavan räjähdyksen

Ukraina sanoo tehneensä ohjushyökkäyksen Venäjän Krasnodarin alueelle.

Ukrainan armeijan pääesikunnan mukaan se teki hyökkäyksen Kavkazin satamaan itse valmistamillaan ohjuksilla.

Venäjän puolustusministeriö puolestaan sanoo ilmapuolustuksensa ampuneen alas viisi Ukrainan laukaisemaa ohjusta ja 29 lennokkia Krasnodarin alueella, kertoo uutistoimisto Reuters.

Krasnodar sijaitsee Venäjän laittomasti miehittämästä Krimin niemimaasta itään.

Telegram-kanava Crimean Windin mukaan öljyvarasto on syttynyt tuleen hyökkäyksen seurauksena Kavkazin satamassa Krasnodarin alueella. 

Kanava on myös jakanut videon, jossa tulipalon kerrotaan näkyvän. Myös Ukrainan armeija on julkaissut kuvan satamassa tapahtuneesta räjähdyksestä.

Paikallisviranomaisten mukaan tuli alkoi polttoainevarastosta, jossa oli kolme öljytankkia, kirjoittaa ukrainalaismedia Kyiv Independent. Räjähdyksen sanotaan tapahtuneen noin kahdelta yöllä paikallista aikaa.

Crimean Windin mukaan polttoainetta käytetään Etelä-Ukrainassa taistelevien venäläisjoukkojen huoltamiseen. Paikallisviranomaiset väittävät, että hyökkäys aiheutti useita henkilövahinkoja.

Kavkazin satamasta reilun 100 kilometriä kaakkoon sijaitsee Novorossijskin satama, josta on käytännössä tullut Venäjän mustanmeren laivaston päätukikohta sen jälkeen kun Ukrainan toistuvat hyökkäykset Krimin Sevastopoliin pakottivat Venäjän siirtämään laivansa pois.

Ukrainan kyky iskeä kaukana oleviin kohteisiin on parantunut viime aikoina, sillä useat länsimaat ovat antaneet Ukrainalle luvan käyttää lahjoittamiaan aseita myös Venäjän rajojen sisäpuolella olevia kohteita vastaan.

Eilen Venäjä sanoi Ukrainan tehneen suuren hyökkäyksen yhdysvaltalaisilla ATACMS-ohjuksilla. Iskusta voi lukea lisää alla olevasta linkistä.

Juttua päivitetty 31.5.2024 kello 9.47: Ukraina vahvistaa tehneensä hyökkäyksen.

Satelliittikuvat paljastavat Venäjän hävittäjien tuhoutuneen Krimin sotilaslentokentällä 1:00
Satelliittikuvat paljastivat Venäjän hävittäjien tuhoutuneen Krimin sotilaslentokentällä aiemmin toukokuussa tehdyssä iskussa.

Lue myös:

    Uusimmat