Venäjällä vankilan panttivankitilanne on ohi – tekijöillä mahdollinen yhteys Isisiin

Etelä-Venäjällä sijaitsevassa rangaistussiirtolassa tänään perjantaina tapahtunut panttivankitilanne on päättynyt, kertoo Venäjän kansalliskaarti Telegram-viestipalvelussa.

Kansalliskaartin mukaan tarkka-ampujat ovat surmanneet neljä vankia, jotka olivat ottaneet rangaistussiirtolan henkilökunnan jäseniä panttivangeiksi. Panttivangit on vapautettu.

IK-19-lyhenteellä tunnettu rangaistussiirtola sijaitsee Volgogradin alueella, noin 850 kilometriä Moskovasta etelään.

Mahdollisesti kytköksissä Isisiin

Venäjällä sosiaaliseen mediaan julkaistuilla videoilla on näkynyt, että panttivangit ottaneilla olisi ollut käsissään äärijärjestö Isisiin liitettyjä lippuja. Uutistoimisto AFP ei ole voinut varmentaa videoiden todenperäisyyttä.

Vankeinhoitolaitoksen mukaan välikohtauksen alkaessa käynnissä oli vankilan kurinpitolautakunnan kokous.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan panttivankitilanteesta keskustellaan tänään maan turvallisuusneuvoston kokouksessa.

Kesäkuussa Venäjän Rostovissa sijaitsevassa pidätyskeskuksessa oli panttivankitilanne, joka päättyi panttivankien vapauttamiseen ja panttivankeja ottaneiden kuolemaan. Tuolloin panttivankeja ottaneiden joukossa kerrottiin olevan terrorismista syytettyjä Isisin jäseniä.

Isis on kertonut tehneensä Venäjällä useita iskuja. Maaliskuussa Moskovan alueella Krasnogorskissa konserttisaliin tehdyssä terrori-iskussa kuoli 144 ihmistä ja haavoittui satoja.

Lue myös:

    Uusimmat