MTV Sportin F1-toimitus listaa jokaisen osakilpailun jälkeen viikonloput onnistujat ja epäonnistujat. Kauden neljäs kisa ajettiin Venäjän Sotshissa.
GP:n voittoon ajoi puhtaalla pelillä MM-sarjan kärjessä jatkava Mercedeksen Nico Rosberg ennen hyvän nousun tehnyttä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia. Ferrarin Kimi Räikkönen oli kolmas ja Williamsin Valtteri Bottas neljäs.
TOP5:
1. Nico Rosberg
Seitsemän peräkkäistä voittoa on saavutus, johon F1-historiassa on pystynyt ennen Rosbergia vain kolme kuljettajaa. Hamiltonilla oli jälleen vaikea viikonloppu, mutta Rosberg pitää tällä hetkellä keskittymisensä täydellisesti kasassa ja ottaa tilanteesta kaiken hyödyn irti.
2. Valtteri Bottas ja Williams
Puhdas viikonloppu ilman mitään huomautettavaa. Bottas onnistui yli odotusten jo lauantain aika-ajoissa lyötyään Kimi Räikkösen ja noustuaan Sebastian Vettelin rangaistuksen myötä jopa kakkosruutuun. Kisassa Williams oli aktiivinen ja otti Bottaksen ensimmäisenä kärkiautona varikolle. Sitä ennen suomalainen pystyi hyvin haastamaan Räikkösen ja Hamiltonin kisavauhdissa, mutta kovemmilla renkailla vauhti loppui kesken. Viidenneksi sijoittunut Felipe Massa ajoi hänkin hyvän kisan, mutta jäi aika-ajossa täysin Bottaksen varjoon. Lisäksi jokaisen tämän kauden kisan nopein varikkopysähdys on merkitty Williamsin nimiin. Hienoa!
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
3. Sinivalkoiset hetket
Lauantain aika-ajojen jälkeen eläteltiin jopa ohuita haaveita kahdesta suomalaisesta sunnuntain kisan palkintopallilla, mutta tämä ei aivan toteutunut, vaikka Nico Rosberg muistuttikin omistavansa edelleen Suomen passin. Vaikka Bottas ja Räikkönen ovat tuoneet viime kausina katsojille hienoja F1-hetkiä, heitä molempia ei ole vielä kertaakaan saatu samaan aikaan palkintokorokkeelle. Välillä on silti hyvä pysähtyä miettimään, että pidämmekö me tätä tasaista menestystä jo liian itsestäänselvyytenä. Kärkikolmikko Rosberg-Räikkönen-Bottas toi mieleen huikeat tilanteet, kun Mika Häkkinen ja Mika Salo johtivat kisaa Saksassa 1999 sekä Räikkönen ja Heikki Kovalainen kamppailivat kärkisijoista kaudella 2008.
4. McLaren
McLaren ei odottanut Venäjän radalta tällaista ”menestystä”, mutta Fernando Alonson kuudes ja Jenson Buttonin kymmenes sija kertovat, että McLaren ja Honda ovat menossa oikeaan suuntaan. Alonso pääsi hyötymään alun kolaroinnista, mutta pystyi nyt myös pitämään asemansa. Viikonlopun parasta McLaren-antia katsojille ovat silti Buttonin ja Alonson sponsorikuvauksista kootut pieleen menneet otokset.
5. Kevin Magnussen
Uuden elämän F1-kuljettajana saanut tanskalainen hankki perinteikkäälle Renaultille sen ensimmäiset MM-pisteet valmistajana sarjaan palaamisen jälkeen. Lotuksesta jäljelle jääneestä romuläjästä ponnistava Renault joutuu pala palalta kokoamaan oman tiiminsä kasaan, joten Magnussenin seitsemäs sija ja hyvä taistelu yllättäjätalli Haasin Romain Grosjeania vastaan luovat uskoa tulevaan.
FLOP5:
1. Daniil Kvjat
Nuoren venäläisen paineet kotiyleisön edessä ottivat Kvjatista niskalenkin, kun hän unohti jarruttaa radan toisessa mutkassa. Ja sitten vielä kolmannessakin. Kaksi osumaa Ferrarin perään pilasivat Sebastian Vettelin kisan ja kirosanaryöppy oli armoton. Kvjat näytti viime kauden lopussa, että hän olisi ehkä sittenkin F1-paikan arvoinen, mutta tällä kaudella hermoilu on jatkunut edelleen. Kiinan kisassa Kvjat käytti Vettelin jättämän aukon aggressiivisesti hyväkseen, mutta tässä ei enää ollut ammattimaisuudesta tietoakaan. Kolistelu tuhosi samalla tallikaveri Daniel Ricciardon kisan ja vei Red Bullilta koko viikonlopusta tarjolla olleen pistepotin.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
2. Räikkösen pienet virheet
Ferrarin vauhti suhteessa Mercedekseen ei ollut riittävää missään kohtaa viikonloppua, mutta Kimi antoi jälleen hiukan liikaa siimaa omilla pienillä virheillään. Aika-ajoissa tuli selvä tappio Vettelille ja Bottakselle ratkaiseville hetkille osuneiden ajovirheiden takia. Sunnuntain kisassa Räikkönen otti huippulähdön kiihdyttämällä Bottaksen edelle, mutta uusintastartissa Ferrari-kuski päästi Rosbergin karkuun ja Bottaksen ohitseen. Tämän takia puolustustaistelu Hamiltonia vastaan jäi varsin heppoiseksi. Silti: Räikkönen on MM-sarjassa kolmantena ja tuo Ferrarille tarvittavia pisteitä silloin, kun Vettel ei siihen pysty.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
3. Salaliittoteoriat
Mercedeksen päätös vaihtaa täksi kaudeksi Hamiltonin Rosbergin mekaanikkotiimit keskenään oli tietysti hieman omituinen ratkaisu, mutta puheet Rosbergin suosimisesta ja jopa Hamiltonin auton sabotoinnista ovat naurettavia. Mercedestä tuskin silti haittaa, jos se saa tänä vuonna saksalaisen maailmanmestarin keulakuvakseen.
4. Jolyon Palmer
Kiinassa viimeisenä maaliin päässyt brittitulokas on joutunut jo alkukaudesta potkuhuhujen kohteeksi. Ajosuoritukset eivät ole olleet sellaisia, joita lupaukselta on toivottu. Venäjän harjoituksissa ajanut Sergei Sirotkin osoitti olevansa muutakin kuin pelkkä rahalähetys Renaultille, ja seuraavana GP-viikonloppuna lupaava espanjalainen Esteban Ocon pääsee näyttämään osaamistaan Rellun kanarialinnun ohjaamossa. Isä-Palmerin F1-ura jäi 1980-luvulla pettymykseksi, mutta onko pojasta sen parempaan?
5. Bernie Ecclestone
Putinin ykköstrolli antoi jälleen näytteen siitä, että hyvää bisnestä ja kansainvälistä politiikkaa ei kannata sotkea keskenään – oli kyse sitten Etelä-Afrikan apartheid-hallinnosta tai Bahrainin ihmisoikeustilanteesta. Ecclestone seurasi taas kisaa uuden bestiksensä vieressä ja vertasi tätä suurmiesluokassa jopa brittien suuresti arvostamaan Winston Churchilliin. Pakotepolitiikka ja Venäjän tulli olivat sivustaseuraajia, kun Ecclestone auttoi arvovallallaan Mercedestä lennättämään Lewis Hamiltonin moottorin varaosia yksityiskoneella Englannista asti.