Venäjän joukot puskevat nyt voimalla Avdijivkan kaupunkiin – "Epätodellinen tilanne"

Valtaosa kaupungin asukkaista on poistunut Avdijivkasta.

Suuria määriä venäläisjoukkoja puskee nyt voimalla itäiseen Avdijivkan kaupunkiin, kertoo kaupungin sotilashallintoa johtava Vitali Barabash.

Barabashin mukaan Venäjä hyökkää kaupunkiin nyt kaikista suunnista eikä kaupungissa ole yhtään osaa, joka olisi rauhallinen. Hän kuvaa taisteluita erittäin kiivaiksi ja vaikeiksi.

– Tilanne on joissain osissa yksinkertaisesti epätodellinen, hän sanoi.

Venäjän joukot ovat lokakuusta lähtien yrittäneet vallata Avdijivkan. Se sijaitsee vain runsaan kymmenen kilometrin päässä Donetskin kaupungista, joka on Venäjän tukemien separatistien hallussa.

Asiantuntijoiden mukaan Avdijivkalla on vain vähän strategista tai sotilaallista arvoa. Sen valtaus voisi kuitenkin tuoda hyökkäyssotaa käyvälle Venäjän presidentille Vladimir Putinille voiton, kun sodan alkamisen toinen vuosipäivä lähestyy.

Valtaosa kaupungin asukkaista on poistunut sieltä. Jäljellä on enää vain runsaat 900 asukasta, kun ennen sotaa kaupungissa asui noin 33 000 ihmistä.

Saksa: Ukrainaa pitää tukea enemmän

Samaan aikaan Saksan liittokansleri Olaf Scholz vaati torstaina niin EU:ta kuin Yhdysvaltoja lisäämään tuen antamista Ukrainalle. Scholz antoi kommenttinsa ennen matkaansa Yhdysvaltoihin, jossa hän oli tapaamassa presidentti Joe Bidenin.

– Meidän täytyy löytää tapa tehdä yhdessä enemmän, hän sanoi.

Hänen mukaansa Ukrainalle tähän mennessä luvattu tuki ei ole riittävää.

Lue myös:

    Uusimmat