Venäjän olympiavoittajalta kovaa puhetta lajilegendasta: "Hän ei selviä ilman pillereitä"

Pikaluistelun olympiavoittaja ja nykyään poliitikkona toimiva Svetlana Zhurova hyökkäsi RIA Novostin haastattelussa kovin sanoin voimistelulegenda Simone Bilesia kohtaan.

27-vuotias Biles on tällä hetkellä valmistautumissa uransa kolmansiin olympialaisiin. Hän on saavuttanut urallaan peräti 23 maailmanmestaruutta ja neljä olympiakultaa. Biles kärsi viime olympiakisojen aikaan mielenterveyden ongelmista ja hän on saanut ADHD-diagnoosin ja on lääkityksen alla.

Zhurova ei ymmärrä, miksi Biles tarvitsee lääkitystä. Hän kritisoi puheenvuorossaan Bilesin lisäksi maailman antidopingtoimisto Wadaa.

– Jos toiset urheilijat saavat edes pienen määrän sellaista lääkettä, niin heidät hylätään heti, Zhurova totesi.

Zhurovan mielestä lääkitys antaa etulyöntiaseman harjoitteluun ja antaa tälle "psykologista tukea".

– Ehkä lääkärit toimivat hieman petollisesti ja hän saattaa itse olla rampa, koska ei selviä ilman pillereitä. Kysyn Wadalta, että onko oikein, että tällaiset diagnoosit ovat sallittuja? Zhurova latasi.

Biles tavoittelee Pariisin kesäolympialaisissa täydennystä olympiamitalikokoelmaansa. Hän voitti kahdeksan vuotta sitten neljä kultaa ja yhden hopean Rion kisoista. Tokiossa menestys jäi vaisummaksi, mutta Biles saavutti silti hopeisen ja pronssisen mitalin.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat