Navalnyin tiedottaja vahvistaa kuoleman – äiti matkusti vankilaan

Aleksei Navalnyin tiedottaja vahvistaa oppositiojohtajan kuoleman viestipalvelu X:ssä. Navalnyin äiti matkusti vankilaan poikansa asianajajan kanssa.

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tiedottaja Kira Jarmyš vahvisti lauantaina, että Navalnyi on kuollut.

Jarmyš kirjoitti asiasta viestipalvelu X:ssä, ja vaati, että Navalnyin ruumis luovutetaan välittömästi hänen perheelleen. 

Hänen mukaansa Navalnyin äidille Lyudmila Navalnayalle oli annettu virallinen kuolinilmoitus. Tiedottajan mukaan Navalnyin kuolinaika oli ilmoituksen mukaan kello 14.17 paikallista aikaa 16.helmikuuta, eli kello 11.17 Suomen aikaa.

Navalnyin äiti matkusti vankilaan, jossa hänen poikansa kuoli, kertoi venäläinen Novaja Gazeta -lehti lauantaina.

Lyudmila Navalnyan mukana matkusti oppositiojohtajan asianajaja.

Kärsi 19 vuoden vankeustuomiota

Alexei Navalnyi, 47, menehtyi Jamalin Nenetsien alueella toimivalla vankileirillä. Navalnyin kuolemasta uutisoitiin perjantaina 16. helmikuuta.

Navalnyia on pidetty yhtenä Vladimir Putinin merkittävimmistä poliittisista vastustajista.

Navalnyi kärsi Venäjällä 19 vuoden vankeustuomiota, jota on syytetty poliittiseksi. Tuomiossa häntä syytettiin muun muassa ääriliikkeen perustamisesta ja rahoittamisesta sekä julkisesta yllyttämisestä ääriliikehdintään. 

Joulukuun lopussa kerrottiin, että Navalnyi oli siirretty Venäjän pohjoisosassa sijaitsevaan IK-3-rangaistussiirtolaan. Hän oli aikaisemmin vangittuna IK-6-vankilassa Vladimirin alueella.

Päivitetty 17.2.2024 kello 12.46: lisätty asianajajan vahvistus kuolemasta.

Päivitetty 17.2.2024 kello 12.50 tarkentavilla tiedoilla asianajajan lausunnosta.

Juttua muokattu 17.2.2024 kello 13.29: Korjatttu ingressiin ja otsikkoon, että kuoleman vahvistanut taho on Navalnyin tiedottaja, eikä asianajaja, kuten jutussa aiemmin luki.

Päivitetty 17.2.2024 kello 14.01: lisätty Navalnyin tarkka kuolinaika.

Lue myös:

    Uusimmat