Venäjä otti nyt tähtäimeensä Navalnyin veljen

Venäjä on tehnyt rikosilmoituksen viime viikolla kuolleen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin veljestä Oleg Navalnyistä, kertoo Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto TASS.

TASS ei kerro, millaisena rikosasiana tapauksesta on tehty ilmoitus. Poliisi on kuitenkin sanonut, että se etsii Navalnyitä, joka on vanhastaan ollut etsittyjen listalla toiseen asiaan liittyen.

Vuonna 2014 Oleg Navalnyi tuomittiin 3,5 vuoden vankeusrangaistukseen kavalluksesta. Kremlin kriitikot ovat olleet sitä mieltä, että tuomiolla oli tarkoitus painostaa tämän veljeä Alekseitä.

Navalnajan X-tili katosi ja palautettiin kriittisten viestien jälkeen

Yhdysvaltalaismiljardööri Elon Muskin omistama viestipalvelu X jäädytti tänään Navalnyin lesken tilin. Julija Navalnajan tili pysyi jäädytettynä alle tunnin ilman tarkempaa selitystä viestipalvelulta.

Navalnajan miehensä kuoleman jälkeen perustamalle X-tilille ilmestyi iltapäivällä lyhyt ilmoitus, jossa sanottiin X:n jäädyttävän tilit, jotka rikkovat sääntöjä, syitä tarkemmin erittelemättä.

Julija Navalnaja syytti eilen tilillään presidentti Vladimir Putinia miehensä tappamisesta. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin kutsuttua tänään syytöksiä täysin perättömiksi ja vulgaareiksi Navalnaja julkaisi uuden viestin. Hän kirjoitti, ettei hän välitä tippaakaan murhaajan tiedottajan sanomisista.

Kyse oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun Kreml otti suoraan kantaa syytöksiin Navalnyin surmaamisesta. Putin itse ei ole kommentoinut kuolemaa julkisesti.

Navalnyin läheiset ovat vaatineet tämän ruumista perheen nähtäväksi sekä tutkittavaksi.

Artikkelia muokattu 20. helmikuuta kello 15.33: Päivitetty tieto siitä, että Julia Navalnajan X-tili on taas nähtävissä X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat