Venäläismestari yritti myrkyttää vastustajansa – video paljasti katalan teon

Venäläistä shakinpelaajaa Amina Abakarovaa epäillään vastustajansa myrkyttämisen yrityksestä. Abakarova on asetettu kilpailukieltoon ja häntä odottaa jopa kolmen vuoden vankeusrangaistus.

Abakarovan epäillään levittäneen elohopeaa pelipäydälle ja shakkinappuloihin Dagestanin mestaruuskilpailuissa Mahatshkalassa elokuun alussa. Abakarovan teon kohde Umayganat Osmanova joutui keskeyttämään ottelunsa ja sai apua lääkintähenkilöstöltä valitettuaan huonovointisuutta ja sekavuutta pian ottelunsa alettua. Osmanova pystyi kuitenkin jatkamaan pelejään turnauksessa ja sijoittui lopulta toiseksi.

Abakarovan temppu paljastui valvontakameran tallenteelta sen jälkeen, kun kisajärjestäjä oli ilmoittanut Osmanovan myrkytykseen viitanneista oireista poliisille. Videolla näkyy, kuinka Abakarova ottaa jotakin käsilaukustaan ja näyttää kaatavan jotain ainetta sakkilaudalle. Abakarova viimeisteli tekonsa levittämällä ainetta laudalle shakkinappulalla.

Viime vuonna Pohjois-Kaukasian mestaruuden voittaneen Abakarovan kerrotaan kyselleen aiemmin, ovatko peliareenan valvontakamerat toiminnassa.

Shakkivalmentaja Peter Heine Nielsen julkaisi viestipalvelu X:ssä Tassin kuvaa Abakarovan toimista.

Abakarova tunnusti myöhemmin tekonsa. Hän kertoi poliisille rikkoneensa lämpömittarin, josta sai elohopeaa, jota kaatoi pelipöydälle. Abakarovan kerrotaan sanoneen tekonsa motiiviksi vihamielisen suhteensa Osmanovaan, jonka halusi ulos turnauksesta. Osmanova oli voittanut Abakarovan viikkoa aiemmin Dagestanin pikashakin mestaruuskilpailuissa. Poliisin pöytäkirjan mukaan Abakarova sanoi tarkoituksenaan olleen pelotella Osmanovaa, ei vahingoittaa häntä.

Venäjän shakkiliitto hyllytti Abakarovan toistaiseksi. Jos hänet todetaan syylliseksi, häntä odottaa jopa kolmen vuoden vankeusrangaistus. 

Lue myös:

    Uusimmat