Venäläisnyrkkeilijälle mestaruus kyseenalaisella tavalla – pian yhteiskuviin ilmestyi Putinin verikoira

Artur Beterbiev nappasi raskaan keskisarjan mestaruuden Saudi-Arabian Riadissa käydyssä ottelussa viime lauantaina. Pian varmistuneen voiton jälkeen venäläinen bongattiin juhlimassa Tshetshenian diktaattorin ja Putinin verikoirana tunnetun Ramzan Kadyrovin kanssa.

Tshetsheenitaustainen Beterbiev voitti ottelussa Venäjän maanmiehensä Dmitri Bivolin tuomariäänin. Beterbievillä oli hallussaan WBC-, IBF-, WBO-nyrkkeilyliittojen tittelit ja voittonsa myötä sai myös IBO-liiton mestaruusvyön. Ottelun lopputulos kohahdutti varsinkin nyrkkeilypromoottori Eddie Hearnia

– Kaikki kunnia Beterbieville, mutta on iljettävää, että hän voitti. Tuomarin ei pitäisi päästä tuomitsemaan enää, Hearn sanoi The Telegraphin mukaan.

Beterbiev pääsi juhlimaan voittoaan Tshetshenian diktaattorin Ramzan Kadyrovin kanssa. Kadyrov oli todennut ottelun jälkeen, että Beterbiev antoi lahjan koko Tshetshenian kansalle. 

Kadyrov on tunnetusti intohimoinen kamppailu-urheilun kannattaja ja hänet on usein bongattu lajitähtien kanssa. Samalla monet ihmisoikeusjärjestöt ovat nostaneet esille, että Kadyrov vainoaa, kiduttaa ja murhaa toisinajattelijoita. Häntä on myös kutsuttu Putinin verikoiraksi, koska hän auttaa Venäjää sen taisteluissa.

Katso kaksikon yhteiskuva tästä linkistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat