Venäläistaustainen urheilupomo vaatii jättisummaa suomalaisilta

Euroopan ampumaurheiluliiton ESC:n venäläis-saksalainen puheenjohtaja Alexander Ratner on haastanut Suomen ampumaurheiluliiton SAL:n oikeuteen.

SAL kertoi torstaina tiedotteessaan, että Ratner on haastanut oikeuteen "kunnianloukkaustyyppisillä perusteilla" myös Kansainvälisen ampumaurheiluliiton ISSF:n puheenjohtajan Luciano Rossin ja Italian ampumaurheiluliiton.

Tapaus juontaa viime syksynä Bakussa pidettyyn ESC:n yleiskokoukseen, jossa SAL vaati luottamusäänestystä koskien Euroopan kattojärjestön puheenjohtajaa ja hallitusta. Ratner hakee 100 000 euron vahingonkorvauksia, ja oikeutta on määrä käydä Saksassa.

– Normaalissa demokratiassa johtoa pitää voida kritisoida ja luottamusta kyseenalaistaa. Epäkohta edelleen on se, että toimielin kieltäytyi lisäämästä yleiskokouksen asialistalle omaa luottamustaan koskevan äänestyksen, Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Anne Laurila sanoi tiedotteessa.

Italialainen Rossi valittiin ISSF:n puheenjohtajaksi puolitoista vuotta sitten, kun hän voitti äänestyksessä venäläisen Vladimir Lisinin. Ratner toimi tuolloin myös ISSF:n pääsihteerinä.

– Ratner viittaa haastehakemuksessaan muun muassa siihen, että hänen väitetään vaikeuttaneen ISSF:n päivittäisten toimintojen siirtämistä uuden puheenjohtajan alaisuuteen. Ratner ei myöskään katso loukanneen uskollisuuttaan ISSF:lle 'esitellessään puheenjohtajaehdokkaita' ESC:n verkkosivuilla marraskuussa 2022, SAL:n tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat